Dezert: Omámená burina

Dezert: Omámená burina

Čokoláda, zmrzlina z okrového maku, rakytníkovo-mrkvový gél, šťaveľ.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Ingrediencie:

Pralinka cesto:

maslo 80 g

práškový cukor 60 g

hladká múka 120 g

vajce 1 ks

kakao 20 g

plnka:

smotana 300 g

mlieko 300 g

cukor 150 g

horká čokoláda 300 g

vajcia 2 ks

biela čokoláda 120 g

okrový mak

mlieko 2,5 dcl

smotana 33 % 1dcl

žltka 2 ks

cukor 80 g

glukóza 1 čl

okrový mak 40g

rakytníková šťava 1 dcl

mrkvová šťava 2 dcl

limetka 1 ks

glukóza 10 g

cukor 30 g alebo pp

želatína 2 g

agar agar 3 g

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Pralinka:

Zo surovín si pripravíme cesto, ktoré necháme 10 minút odležať v chlade. Cesto rozgúlame na tenký plát ktorý vložíme do plechu. Predpečieme 180°C 8 minút a necháme vychladnúť.

Plnka:

Smotanu, mlieko, cukor necháme zovrieť, pridáme čokoládua necháme roztopiť a vychladnúť tak cca na 40°C. Pridáme rozšľahané vajcia. Vylejeme na plech z korpusom a pečieme 30 minút na 120°. Po upečení necháme vychladnúť.

Pečená biela čokoláda: 

Bielu čokoládu si nasekáme, dáme na plech a pečieme 160°C do zlatista.Po upečení necháme vychladnúť a pp rozsekame na drobno.

Zmrzlina okrový mak: 

Mlieko, smotanu, cukor, žltka zohrejeme na 82 °C, pridáme mletý okrový mak a necháme infúzovať. Po vychladnutí zmes precedíme a vylejeme do sifónovej fľaše a nabijeme 2 bombičky. Pred servisom striekame do tekutého dusíka.

Rakytníkovo - mrkvový gél:

Mrkvovú šťavu zavaríme pridáme agar a chvíľku varíme. Pridáme Rakytníkovu šťavu a nabobtnatnanú želatínu. Necháme vychladnúť a rozmixujeme na jemný gél.

Tagy: Dezert