Hlavné jedlo: Drahší ako zlato

Hlavné jedlo: Drahší ako zlato

Pečený losos s karfiolovo-špargľovým pyré a šafranovo-zeleninovou omáčkou.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Potrebujeme:

Losos 800 g
Soľ 300 g
Cukor 300 g
Citrón 1 ks
Karfiol 2 x
Mlieko 500 ml
Soľ PP
Maslo 250 g
Šafran 1 x
Mrkva 100 g
Zeler 100 g
Citrón 1 x
Soľ PP
Cukor PP

Olivový olej 50 ml
Biele víno 100 ml
Smotana 33 % 250 ml
Čierne korenie cele 2 ks
Bobkový list 1 ks
Šalotka 150 g

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Karfiol uvaríme v mlieku domäkka. Následne mlieko vylejeme. Vymixujeme dohladka a pridáme maslo, soľ a nakoniec prepasírujeme. Obalíme lososa v soli a cukre a dáme do chladničky odstáť. Po 30 minútach vyberieme, soľ a cukor umyjeme a dáme na panvicu na 4 minúty.

Šafranová omáčka 

Na panvicu dáme olej necháme opiecť šalotku. Pridáme mrkvu, víno a necháme redukovať. Pridáme bobkový list a cele korenie. Uvaríme ho, precedíme pridáme smotanu, maslo, citrón, ale už bez varenia mimo oheň, všetko zašľaháme ručným mixérom.

Tagy: Jedlo