Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Potrebujeme:
500 g špagiet
250 ml smotany na šľahanie (33 % alebo 35 %)
120 g masla
200 g parmezánu (nastrúhaného) plus trochu navyše na posypanie
2 strúčiky cesnaku
Soľ podľa chuti
Čierne korenie podľa chuti
Nasekaná čerstvá petržlenová vňať (na ozdobenie)
Postup:
V stredne panvici rozpustite maslo a opečte cesnak Pridajte smotanu a priveďte k jemnému varu, ale nenechajte ju vrieť. Pridajte parmezán a miešajte, až kým sa úplne nerozpustí a omáčka nebude hladká a krémová. Pridajte soľ a čierne korenie. Do hotovej omáčky pridáme uvarené cestoviny. Ak je omáčka hustá, dolejeme vodu zo špagiet, v ktorej sa varili Posypte strúhaným parmezánom a ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou.