Krásna Sýrčanka Lara z Talentu prehovorila: Pravda o migrantoch a o predsudkoch!

V úvodnej epizóde šou Česko Slovensko má talent sa porote aj divákom predstavila nesmierne talentovaná speváčka Lara. Pochádza zo Sýrie a z Libanonu a v rozhovore nám povedala, ako to na Slovensku vidí s predsudkami voči jej pôvodu.

Lara Abou Hamdan pochádza zo Sýrie a z Libanonu, no už takmer rok žije a študuje v srdci Slovenska – v Banskej Bystrici. „Do Banskej Bystrice som prišla za otcom, keď som skončila školu v Sýrii. Rozhodla som sa, že chcem študovať tu. Teraz študujem kompozície a potom chcem študovať medicínu. Je tu veľa možností. Môžem na sebe pracovať a to je super. Aj preto sme sa sem presťahovali,“ vysvetlila krásna tmavovláska. Hovorí plynule po slovensky a ako priznala, náš jazyk doslova miluje. „Veľmi sa mi páči slovenčina, je to krásny jazyk. Aj krajina, aj ľudia sú milí. Veľmi som šťastná, že môžem písať a spievať pesničky po slovensky. Nebolo to až také ťažké naučiť sa reč, lebo som medzi ľuďmi, ktorí ňou rozprávajú. Ide to veľmi rýchlo, lebo sa chcem s nimi rozprávať. Väčšina nehovorí po anglicky a to je pre mňa dobré,“ zhodnotila.

Pozrite si Larine vystúpenie ešte raz:

V spoločnosti panuje atmosféra, že Slováci ako národ nie sú veľmi žičliví či chápaví voči cudzincom, alebo expresívne povedané, migrantom. Lara však tvrdí presný opak. Z neznášanlivosťou sa, našťastie, nestretla. „Väčšinou mám s ľuďmi pozitívne skúsenosti. Všetci sa mi snažia pomôcť. Napríklad, s jazykom, keď sa mýlim a urobím nejakú chybu, tak ma opravia. Alebo, keď potrebujem niečo na univerzite, vždy mi všetko vysvetlia,“ uzavrela.

Sledujte šou Česko Slovensko má talent opäť v sobotu o 20:35 na JOJke!