Muž v tele ženy Tony Evans to nemal v živote ľahké: Ako si poradil s nepochopením okolia?

V šou Česko Slovensko sme spoznali aj skvelého a talentovaného Tonyho Evansa, ktorý otvorene prerozprával o svojom silnom príbehu a útrapách, ktoré zažil ešte ako tínedžer.

Nenápadný mladík Tony Evans s gitarou si získal porotu nielen skvelým podaním piesne od Annie Lennox - I Put A Spell On You, ale aj silným príbehom. Už z jeho prvých slov bolo jasné, že ide o veľkého bojovníka, ktorý si zaslúži náš obdiv. Tony má len 18 rokov, no odžil si svoje, keď ešte v puberte zápasil so psychickými problémami. To súviselo zrejme s tým, že si dodnes nie je celkom istý, či je skôr muž alebo žena. Navyše je známe, že každý, kto sa čo i len trocha odlišuje od väčšiny, to má v živote o čosi ťažšie. A to najmä vtedy, ak musí okoliu zbytočne dokazovať, že aj on je rovnako hodnotný človek a rieši tie isté problémy ako ktokoľvek z nás. V Tonyho prípade to však všetko dopadlo našťastie dobre. Medzičasom našiel samého seba a nebojí sa hovoriť otvorene o tejto stále tabuizovanej téme ani na verejnosti. Napokon sa prihlásil aj do Talentu, čo si ešte pred pár mesiacmi nedokázal ani predstaviť. Psychicky mu pritom veľmi pomáha práve hudba a spev, ktorý predviedol aj v šou Česko Slovensko má talent. 

Tony Evans sa napokon v Talente prebojoval ďalej Tony Evans sa napokon v Talente prebojoval ďalej Zdroj: TV JOJ

​​​To, že 18-ročný mladý spevák celkom presne nevie, či sa cíti skôr muž alebo žena, nevníma on sám ako zásadný problém. Očakáva, že všetko to len chce čas. "Mám to diagnostikované ako tretie pohlavie. Niekedy sa cítim ako žena a niekedy ako muž. Fyzicky som žena, no psychicky skôr muž. Myslím, že to ešte nie je ustálené a nikdy to nebolo tak, že by som sa cítil úplne ako žena. Skôr sa cítim práve ako muž," hovorí Tony, ktorý si na všetko necháva ešte čas. Rozdiel medzi verejnosti známejšími transgender ľuďmi a Tonym je v tom, že on, na rozdiel od nich, nevie, ku ktorému pohlaviu sa skôr prikloniť. "Ja mám občas výkyvy a niekedy si hovorím, že neviem, či je to tak alebo inak. Niekedy však prídu situácie, kedy viem, že už nechcem byť v tomto tele," pokračuje mladý spevák, ktorý sa cíti prirodzene lepšie v spoločnosti mužov. Do vzťahu si však hľadá výlučne partnerku. Ľudia však logicky niekedy nevedia, ako majú Tonyho oslovovať, či skôr v mužskom alebo ženskom rode. Jemu je to však úplne jedno a necháva to skôr na nich.

VIDEO - Vystúpenie Tonyho Evansa v Talente:

​Dnes by ste už na Tonyho len ťažko povedali, že kedysi si prechádzal poriadne ťažkým obdobím plným psychických problémov. Cez všetky úskalia sa našťastie tento silný bojovník dostal a dnes tak môže byť vzorom aj pre množstvo ďalších jemu podobných ľudí. Tonymu v životnej ceste najviac pomohlo to, že sa mu podarilo nájsť samého seba a prestal o sebe pochybovať. Následne sa mohol aj takto zdôveriť so svojimi pocitmi na verejnosti. Ako však sám hovorí, takzvané tretie pohlavie nie je žiaden módny hit či výstrelok, ale ozajstná realita. "Niektorí ľudia to vnímajú ako trend, ale ide len o to, že oveľa viac ľudí sa o tejto problematike nebojí hovoriť pred ostatnými," myslí si Tony, ktorý verí, že aj takýmto spôsobom pomôže ďalším ľuďom s podobným osudom. Veľkým pozitívom v jeho prípade je aj fakt, že má doma nesmiernu podporu od rodičov. A to je základ. Veríme, že rovnako pozitívne zmýšľanie ako on sám, bude raz mať aj väčšinová spoločnosť. 

Sledujte šou Česko Slovensko má talent v sobotu o 20:35 na JOJke!