Jaro Slávik

Obávaný kat z Talentu Jaro Slávik nezaháľa ani v lete! TOMUTO sa počas horúcich dní venuje!

Takmer rok bez kultúry bol priam neúnosný. Preto sa mnohí hudobníci, speváci a umelci nevedeli dočkať, kedy budú môcť opať predstúpiť pred svojich fanúšikov. A hoci je už leto za svojou polovicou, koncerty a predstavenia sa ani zďaleka nekončia. Svoje o tom vie aj porotca zo šou Česko Slovensko má talent Jaro Slávik.

Milovníci dobrej hudby sa už nevedia dočkať Bratislavských jazzových dní, ktoré sa každoročne konajú na jeseň. Kým si však túto fantastickú hudobnú akciu užijú naplno, môžu si malú ochutnávku dopriať už skôr. Čakanie na veľký jesenný festival si fanúšikovia Bratislavských jazzových dní môžu skrátiť vystúpeniami už 5. septembra. Po koncerte vo Vodnej veži objavia milovníci dobrej hudby spolu s organizátormi festivali ďalšie krásne koncertné miesto. V rusovskom parku pod korunami stromov a pod hviezdami budú koncertovať Peter Lipa, Lenka Dusilová a rakúsky trubkár Thomas Gansch s radio.strign.quartet-tom. PR a Marketing konzultanta tomuto open air koncertu robí Jaro Slávik.

Lenka Dusilová je mimoriadny úkaz českej hudobnej scény. V Bratislave predstaví svoj sólový koncertný program, v ktorom dokazuje, že patrí nielen medzi spevácke hviezdy, ale je aj skvelou gitaristkou, klaviristkou či jedinečnou skladateľkou. Bravúrne ovláda nové hudobné technológie ako loop machine a pracuje s rozšírenými vokálnymi technikami.  Dusilová vydala minulý rok album Řeka, za ktorý získala hneď tri ocenenia Anděl – v kategóriách album, skladba a interpretka roka. Celkovo má Dusilová už deväť takýchto ocenení.

​Svoju kariéru začala v poprocku, kedy na seba strhla pozornosť svojou energiou, prežitkom a výnimočným hlasom. To je pre ňu charakteristické aj v súčasnosti, kedy sa po období dospievania rozhodla opustiť pozíciu mainstreamovej hviezdy a vo svojej hudbe mieša najrôznejšie hudobné štýly a vďaka svojmu hudobnému multižánrovému talentu jej koncerty sú často nezabudnuteľným zážitkom.  

Zo susedného Rakúska na open-air jazzákoch bude koncertovať aj radio.string.quartet s trubkárom Thomasom Ganschom. Štvorica hráčov na sláčikové nástroje dokáže nielen bezchybne zinterpretovať takmer každý hudobný štýl, ich koncert prenesie poslucháčov ďaleko od každodenných starostí až sa zrazu pristihnú, že si s nimi pospevujú známe hity, pohúpavajú sa v rytme jazzových štandardov či užívajú veľké diela hudobnej klasiky.

V Bratislave radio.string.quartet bude koncertovať s Thomasom Ganschom, popredným rakúskym trubkárom, ktorého špecialitou je temperamentná brazílska hudba a na jazzákoch zahrá na trúbke, ktorú sám vytvoril a hru na nej ovláda najlepšie na svete. 

V Rusovciach bude koncertovať aj Peter Lipa, doyen slovenského jazzu a zakladateľ Bratislavských jazzových dní. Jeho koncerty už desaťročia patri medzi najvyhľadávanejšie medzi fanúšikmi slovenského jazzu. Prvú septembrovú nedeľu zahrá aj nové skladby ako Znova a znova, Problémy s problémami a 120/80. 

Open-air Bratislavské jazzové dni budú 5. septembra 2021 v Sankt Vitus Kaffee v Rusovciach. Aj park pri tejto reštaurácia, v ktorom sa koncerty odohrajú, podčiarkne výnimočnosť večera. Bližšie informácie o koncertoch sú na www.bjd.sk.

Vstupenky na koncert sú k dispozícií v sieti Ticketportal.