Marta Jandová si pripomenula smutné rodinné výročie: So slzami v očiach spomína na brata!

Jej starší brat by sa v marci dožil päťdesiatich piatich narodenín. Bohužiaľ, osud to chcel inak a on v pomerne nízkom veku podľahol zákernej rakovine.

Už je to neuveriteľných 22 rokov, čo Marte Jandovej zomrel starší brat Peter († 33). S vážnou chorobou, ktorá stála život aj ich mamičku Janu († 45), sa stretával dlhých 10 rokov. Napriek tomu, že mu lekári dávali tak maximálne dva roky života, bol to obrovský bojovník. Chorobu sa mu však poraziť nepodarilo - nádor, ktorý nebolo možné operovať, mal totiž na mozgu. "Vyzeralo to, že to už má všetko za sebou, ale po deviatich rokoch sa mu to, bohužiaľ, vrátilo," prezradila Jandová. V tom čase Marta bývala už ôsmy rok v Nemecku a budovala si tu úspešnú kariéru s kapelou Die Happy. "O Petrovej smrti som sa dozvedela v Nemecku. Vo chvíli, keď naposledy vydýchol, som stála na javisku. Cítila som, že sa niečo stalo," zverila sa potom s odstupom času speváčka, pre ktorú sú spomienky na brata (a aj na mamičku) stále veľmi boľavou záležitosťou.

Dcéra rockera Petra Jandu, frontmana skupiny Olympic, na brata však nezabúda, a v deň, kedy by oslavoval narodeniny, zdieľala na sociálnej sieti staručký čiernobiely film, na ktorom sedia obaja "Jandovia", ten starší i ten mladší, bok po boku na lavičke. "Náš Peťa. Dnes by mal 55 rokov. Bratček môj, posielam obrovskú pusu. Chýbaš...," napísala Marta k momentke, ktorá vznikla pred mnohými rokmi.

Máte talent a chcete, aby ho všetci videli? Tak neváhajte a prihláste sa do jubilejného 10. ročníka šou Česko Slovensko má talent ONLINE alebo sa nám príďte ukázať rovno na kasting! Termíny a miesta nájdete TU!