Ako sa z Rytmusa stal Eugen Pátrovič? Takto mu do Talentu vytvorili dokonalú masku!

Premena rapera Patrika Rytmusa Vrbovského na Eugena Pátroviča, ktorý mal byť strateným bratom ikonického Jozefa Pátroviča, prekvapila a ohúrila celé Slovensko. Že vytvoriť dokonalú ilúziu nebolo jednoduché, je asi každému jasné. No viete si predstaviť, ako Rytmusova nová tvár vznikala? Máme fascinujúce zábery priamo z maskérne!

Keď v druhej časti jubilejnej 10. série šou Česko Slovensko má talent prišiel na pódium Eugen Pátrovič, nikomu ani len vo sne nenapadlo, že ide o rapera Rytmusa. Na jeho premene bolo totiž všetko dokonalé. Samotná maska na tvári, kostým, chôdza, reč tela i neuveriteľná interpretácia skladieb od Karola Duchoňa. Bola to dokonalá ilúzia. Moderátori, porota, produkcia, kameramani, story štáby...všetci netušili, že Paťo je strčený v tej dokonalej maske,“ povedal režisér Jeffo Minařík v reportáži Samuela Migaľa.

​Všetky zložky Rytmusovej premeny by však nestačili, ak by nemal zmenenú tvár. „Rovno som začal loviť vo vodách Netflixu a v produkciách amerických filmov,“ vysvetlil Minařík. Napokon však perfektných umeleckých maskérov našiel aj na Slovensku. Ako prvé museli urobiť odliatok Rytmusovej tváre. Na hlavu mu naniesli špeciálnu hmotu v hrubej vrstve a po asi 45 minútach mu ňou aj zavreli oči. Po vyrobení odliatku prišla na rad výroba samotnej masky a jej nanesenie na tvár. Rytmus i najprv musel kompletne oholiť celú bradu i fúzy a potom sa začalo s nanášaním špeciálnej maskovacej hmoty. Pokračovalo sa dolaďovaním masky a nanášaním mejkapu. Celý proces trvá niekoľko hodín, no treba uznať, že výsledok naozaj stál za to. „Hovoriť si, že Talent vás už neprekvapí, je vlastne blbosť. Lebo vás prekvapí vždy,“ dodal s úsmevom režisér.

Sledujte šou Česko Slovensko má talent opäť v nedeľu o 20:35 na JOJke!