Sexi umelkyňa vyvracia mýtus o polonahých tanečniciach: Z jej slov budete prekvapení!

V nedeľňajšom Talente sa porote i divákom predstavila sympatická Zorya Blue, ktorá na pódiu predviedla burlesku. A hoci hľadiac na jej outfit by nejeden povedal, že pri tomto type vystúpenia ide práve o metre nahej pokožky, je to úplne inak!

Zorya Blue sa začala venovať burleske pred piatimi rokmi a odvtedy je jej vášňou i prácou. Nielenže vystupuje ako umelkyňa, ale zároveň v Čechách produkuje šou a taktiež je lektorkou v burlesknej škole. Keď s týmto typom umenia začínala, komunita bola podľa jej slov malá a v Čechách bola len jedna šou. Odvtedy sa však povedomie o burleske rozšírilo a rozrástli sa aj možnosti.

​Zorya však tvrdí, že stále sa v spoločnosti šíri mýtus, že ide o vystúpenia, ktoré sú určené prioritne pre pánov. "Veľký mýtus je, že na burlesku chodia chlapi, pretože tam vidia polonahú ženu. Ale to vôbec nie je pravda, pretože na burlesku chodia väčšinou ženy. Nikto by to nepovedal a to je to kúzlo burlesky. Sme zvyknutí na to, že ženské telo je sexualizované a polonahé ženské telo obzvlášť. Zdá sa nám, že môže byť len sexuálny objekt, ktorý predá pneumatiky. Ale tá burleska ukazuje, že to môže byť hravé, sexi, vtipné, aktivistické, vážne...to telo neslúži na to, aby bol niekto vzrušený. Môže tam byť len preto, že je krásne," vysvetlila.

Sexi blondínka zároveň podotkla, že komunita burlesky je veľmi podporujúca a v rámci nej nikto nikoho nesúdi. "Burleska veľmi podporuje sebavedomie ženy. A každá žena, bohužiaľ, v tejto spoločnosti má nejaké komplexy. Ženy sa po tých hodinách cítia viac sebaisté a učia sa prijať to telo, ktoré majú teraz a tu. A nie to, ktoré si predstavujú, že by mali v stave mínus desať kíl. Cítia sa sexi teraz s tým, čo majú," dodala s úsmevom.


Sledujte šou Česko Slovensko má talent každú nedeľu o 20:40 na JOJke!