Jaro Slávik uviedol do života svoju knihu Talent: Aha, čo všetko sa v nej dozviete!

Je neodmysliteľnou súčasťou obľúbenej šou Česko Slovensko má talent od jej začiatku. Okrem toho sa však celý život pohybuje v kreatívnom priemysle ako producent i hľadač talentov. Reč je o Jarovi Slávikovi, ktorý svoje bohaté skúsenosti z tejto oblasti využil a spísal do knižky s príznačným názvom Talent.

Jaro Slávik pred pár dňami uviedol do života svoju knihu Talent počas slávnostného krstu, ktorý sa uskutočnil v známom kníhkupectve v centre Bratislavy. Ako moderátorka sa predstavila Lujza Garajová Schrameková, ktorá bola tiež súčasťou Talentu a krstnou mamou sa stala aktuálna moderátorka Talentu - Jasmina Alagič. Knihu pokrstila chrumkavou pochúťkou, a to vlašskými orechmi. Nebola to však náhoda. "Vlašské orechy nápadne pripomínajú rozum a to je podľa mňa presne stelesnenie Jara Slávika. Je to chodiaca informácia, tento človek, ale dokáže ich veľmi pútavým a zaujímavým spôsobom nalievať do hláv ostatných," povedala Jasmina pre joj.sk s úsmevom.

Jaro Slavik - krst knihy Zdroj: TV JOJ

​Jaro na svojej knihe pracoval intenzívne desať mesiacov, no ako priznáva, formovala sa v podstate celý jeho život. "Tým, že sa tam venujem téme, ktorej sa venujem celý život - kreatívnemu priemyslu, tak vlastne vznikala roky. Vznikala celý môj život, lebo je to niečo, s čím pracujem dlhodobo. Zároveň to vznikalo minimálne tých štrnásť rokov, počas výroby šou Česko Slovensko má talent," vysvetlil Slávik.

V knihe sa dočítate mnohé zaujímavosti zo zákulisia nakrúcania šou Česko Slovensko má talent, veľa pikošiek či postrehov o účinkujúcich, o porotcoch či o moderátoroch. Zároveň sa však dozviete veľa dôležitých a pútavých informácií o talente ako takom, o kreativite a zistíte, v čom spočíva tak často spomínaný recept na úspech v šoubiznise. "Môže sa to čítať ako ľahká prísluchová knižka a zároveň si v tom môžeš nájsť tie pravidlá a zákonistosti. Je tam zopár jednoduchých vecí, ktoré sú dôležité. Napríklad, keď si autentický, máš omnoho väčšie šance, ako keď nie si autentický. Dokazujem to na viacerých príkladoch z Talentu. Druhým bodom je, že ak to naozaj chceš, a to je jedno čo, musíš sa vzdelávať. Pretože vzdelanie sa nedá predstierať," podotkol Jaro.

Jaro Slavik - krst knihy Zdroj: TV JOJ

​Radosť z uvedenia knižky do života mu nepokazil ani fakt, že si pár týždňov pred krstom zlomil nohu. Hoci mal teda slávnostný oblek doplnený ortézou, bolo vidieť, že si túto chvíľu nesmierne užíva. "Ja sa teším zo všetkého, viem, že všetko je náhoda. To znamená, že sa nemôžem hnevať na niečo, čo sa stane. Všetko sa môže stať. Takže, to, že si zlomíš nohu je spôsobené iba tým, že noha je zlomiteľná. Prečo by som sa mal menej tešiť? Netreba si zamieňať kauzálne súvislosti s časovou následnosťou," doplnil s humorom jemu vlastným.

Tagy: Jaro Slávik