Dano Petrovič z Dedičstva: Každý má svoje tajomstvá!

Herec Peter Mattes priznal, že so seriálovou postavou má veľa spoločného.

Dano Petrovič je v seriáli Dedičstvo jedným z troch bratov klanu Petrovičovcov. Jeho otec vlastní vo Veľkom Petrovci majer, o ktorý ho však chce pripraviť Julia Miller, potomok miestnych obyvateľov, ktorým majer v minulosti patril. Dano, ktorého stvárňuje herec Peter Mattes, je dobrý chlapec, ktorý má problémy riešiť čistým spôsobom. „So seriálovou postavou mám mnoho spoločného, akurát na rozdiel od Dana sa Peter viac usmieva,“ prezradil o sebe.

Na dedine hrajú hlavnú úlohu klebety a ťažká práca. Peter Mattes pochádza z Banskej Bystrice, život na vidieku spoznával len u svojej starej mamy. „Musí to byť určite ťažké, keď každý o každom všetko vie,“ zamýšľa sa nad životom. Aj v seriálovom Veľkom Petrovci žijú totiž ľudia rozširovaním nepravdivých informácií. „Scenár je napísaný dobre. Sú tam veci, ktoré sa človeku naozaj mohli stať,“ hovorí predstaviteľ Dana Petroviča, ktorý tiež priznal, že utajiť niečo medzi obyvateľmi dediny je skutočne veľmi ťažké.

Aj syn bohatého otca má v seriáli tajomstvo. Srdce Dana Petroviča patrí slobodnej mamičke Kristíne, ktorá pracuje na majeri Petrovičovcov a rozumie si aj s jej dcérou Karolínkou. To, že v reálnom živote je ženatý a má dve deti, už neutají. „Sú však veci, o ktorých nechcem, aby ľudia vedeli. Každý má svoje tajomstvá,“ uzavrel Peter Mattes.

Sledujte seriál Dedičstvo opäť v pondelok o 21.40 hod. na JOJke, alebo v archíve na joj.sk