Zdeno Chára vytočil Tona z Dedičstva: Teším sa na Šatanov návrat do Slovana!

Belasým fandí aj na štadióne. Okrem KHL sleduje Slovákov aj v NHL.

V seriáli je traktoristom, družstevníkom aj futbalovým trénerom a s manželkou Lydkou sa snažia o dieťa. Tona Moravčíka v seriáli Dedičstvo stvárňuje Adolf Achberger. V reálnom živote je otcom jednej dcéry a skôr ako futbal uprednostňuje hokej. Mnohí ho dokonca pre jeho účes prirovnávajú k slávnemu Jaromírovi Jágrovi: „Jemu ale Boh nadelil viac, ako mne, čo sa hokeja týka. Ja som vždy fandil a fandím bratislavskému Slovanu.“ Preto mu bolo aj sympatické správanie sa Ľuba Višňovského, keď nechcel opustiť tím belasých a naopak, sklamal ho Zdeno Chára. „Zranil nám nášho Mirka Šatana. Ale už je to za nami, oni si to vydiskutovali,“ konštatuje na margo hokejovej kauzy majiteľ netradičného mena, ktorý sa teší na Šatanov návrat v drese Slovana. Okrem KHL sleduje však aj NHL: „Viacerí sú tam dobrí, Majo Hossa, alebo Tomáš Kopecký.“   

Adolf sa však na voľbu svojich rodičov nesťažuje. Aj keď väčšina ľudí si spája toto nevšedné krstné meno s fašistickým lídrom Hitlerom, Achberger pripomína, že nie všetko je o mene: „Ja som hrdý na svoje meno. Môj otec bol Adolf, strýko bol Adolf. Je také rázne, aj keď všetci vieme, aký bol Hitler. Nedá sa však vždy spájať meno s charakterom,“ vysvetľuje. Aj Adolfove detstvo sa zaobišlo bez posmeškov. Deti sú síce najúprimnejšie stvorenia, Adolfa Achbergera ich uštipačé poznámky napokon minuli.

Na detstvo má len tie najkrajšie spomienky. Strávil ho na dedine, s kamarátmi, bicyklovaním či korčuľovaním. „Kto to nevedel, ten nepatril do partie,“ hovorí o záľubách spred niekoľkých desaťročí. Novodobý trend, keď deti sedia najmä pri počítačoch, ale nie celkom schvaľuje. „Veľa detí mi môže závidieť moje detstvo,“ spomína na roky minulé Adolf, pre ktorého je prvoradá v súčasnosti jeho dcéra. „Študuje na matematicko fyzikálnej fakulte, som na ňu veľmi pyšný, je to pekné dievča,“ prezradil o svojej dcére.