Juraj Loj bol pre tvorcov Einsteina jednoznačnou voľbou: Aha, ako na to herec zareagoval!

Hlavným hrdinom nového seriálu Einstein je neznesiteľný génius s neodolateľným šarmom, profesor Filip Koenig, ktorého si zahral skvelý herec Juraj Loj. Podľa slov tvorcov bol na túto úlohu absolútne jednoznačnou voľbou. Čo na to hovorí samotný Loj?

Filip Koenig je skutočný génius, má doktorát z fyziky a filozofie, je neuveriteľne bystrý a jeho logické myslenie má rýchlosť blesku. Je to pravdepodobne spôsobené tým, že je nelegitímnym potomkom Alberta Einsteina. Jeho spôsob myslenia, nápady a logika sú vizualizované grafikou a vzorcami. Okrem toho, že je múdry a vtipný, má šarm, ktorým si dokáže získať takmer každú ženu. Mozog mu pracuje na plné obrátky stále a nedokáže svoju hlavu vypnúť. Preto už roky nahrádza spánok alebo odpočinok liekmi. Povzbudzuje sa amfetamínom, aby udržal svoje tempo.

​Filip je naozaj veľmi výrazná a svojrázna postava, preto bolo jeho obsadenie naozaj kľúčové. Tvorcovia však veľa práce s hľadaním herca nemali. Od prvej chvíle totiž presne vedeli, koho do tejto úlohy chcú. "Keď som dostala zadanie, že ideme robiť tento projekt, alfou a omegou bolo obsadiť Filipa. Keď som si pozrela nemeckú predlohu a prečítala som si prvý diel, tak pre mňa bol Ďuro Loj prvá a jediná možnosť. Potom sme sa o tom s režisérom presvedčili aj na kamerovkách," prezradila kreatívna producentka Kristína Cibulková. Samotný herec na túto informáciu zareagoval s veľkou pokorou a skromnosťou. "Potešilo ma to v zmysle, že sa im zdám ako jediný na tú postavu. Ale ja som nebol toho názoru. Keby som bol režisér a rozhodoval o tom, tak by som určite našiel niekoho na Slovensku, kto by to tiež zahral výborne. Ja som rád, že sa tak rozhodli, lebo tá postava ma neskutočne bavila," povedal s úsmevom.

​O čom bude seriál Einstein?
Hlavným hrdinom je profesor Filip Koenig, utajený pra-pravnuk Alberta Einsteina, ktorý je sám uznávaným géniom a najmladším profesorom teoretickej fyziky na univerzite. Brilantnému vedcovi však kvôli smrteľnej dedičnej chorobe zostáva už len niekoľko rokov života, ktoré chce využiť naplno. K tomu popri chorobe využíva rôzne nelegálne prostriedky a aby neskončil vo väzení, môže si so svojou genialitou trest odpracovať ako nezávislý poradca policajnej detektívky, ktorej pomáha pri vyšetrovaní prípadov vrážd. V novinke okrem Juraja Loja, ktorý stvárňuje Filipa, účinkujú tiež Ivana Kubáčková, Richard Stanke, Dominika Richterová, Ady Hajdu, Peter Kadlečík, Lukáš Latinák, Monika Šagátová, Marián Miezga, Marko Igonda, Tobias Král, Lukáš Frlajs, Dávid Uzsák a mnohí ďalší.


Sledujte komediálnu kriminálku Einstein už v nedeľu o 20:35 na JOJke!