Diváci si Juraja Loja ako Einsteina hneď zamilovali: Miláčikom žien z večera do rána!

Z večera do rána sa stal absolútnym miláčikom televíznych divákov! Reč je o sympatickom Jurajovi Lojovi, ktorý v novom seriáli Einstein stvárňuje svojrázneho profesora Filipa Koeniga. Táto postava si v jeho prevedení všetkých získala a to hneď na prvé pozretie!

Profesor Filip Koenig z nového komediálno-kriminálneho seriálu Einstein je stelesneným slova svojrázny. Je skutočným géniom, ktorému to páli tak ako málokomu. Mozog mu vždy pracuje na plné obrátky a svoju hlavu skrátka nedokáže vypnúť. Aby udržal svoje tempo, užíva amfetamíny a tak je v porovnaní s ostatnými ľuďmi oveľa rýchlejší - nielen z hľadiska myslenia, ale aj v pohyboch tela. Keďže mu kvôli dedičnej Huntingtonovej chorobe ostáva už len približne sedem rokov života, chce každú sekundu stráviť naozaj produktívne. Preto sa neobťažuje dodržiavaním spoločenských konvencií či využívaním taktu.

Herec Juraj Loj bol pre tvorcov prvou a jedinou voľbou. Pozrite si, prečo:

Postava Filipa Koeniga je tak do istej miery kontroverzná, no už prvá časť Einsteina ukázala, že diváci si tohto génia absolútne zamilovali. Dôkazom sú desiatky pozitívnych komentárov, v ktorých všetci nadšene ospevujú nielen túto postavu, ale aj seriál ako taký a samozrejme, Filipovho predstaviteľa, Juraja Loja. Ten sa úlohy zhostil naozaj bravúrne a diváci ho vychválili do nebies. Pre herca je to určite obrovské zadosťučinenie, keďže prezradil, že stvárniť nadpriemerne inteligentného profesora, ktorý je nadopovaný drogami, bolo poriadne náročné. "Z toho hereckého pohľadu to bolo veľmi náročné nájsť hranu uveriteľnosti. Tým, že neustále je neskutočne energický, kinetický, tak sme hľadali mieru toho, aby to nebola karikatúra. Tým, že on funguje na všelijakých podporných látkach, ako sú amfetamíny, tak je neustále vyhajpovaný a stále mu to šrotuje v hlave. Nájsť nejakú symbiózu v tomto, bolo pre mňa aj zložité, ale bola to výzva. Ja to mám rád. Takisto naučiť sa v dosť krátkom čase kvantá textov, ktoré Filip Koenig má...to bola obrovská výzva," povedal pre joj.sk.

​Hoci nakrúcanie bolo veľmi náročné, herec si prácu na tomto seriáli nevie vynachváliť. "Keby som opäť stál pred otázkou, či ísť do toho alebo nie, tak určite by som do toho šiel. S touto skúsenosťou o to ľahšie. Obdobie nakrúcania hodnotím ako príjemne a plnohodnotne strávený čas," dodal s úsmevom.


Sledujte komediálno-kriminálny seriál Einstein opäť v nedeľu o 20:35 na JOJke!

Tagy: Einstein