Ako mohol Ježiš chodiť po vode? Žiaden zázrak, Einstein má na to logické vysvetlenie!

Profesor Filip Koenig je vedec, ktorý dokáže vytiahnuť logické argumenty azda pri čomkoľvek. V nedeľňajšej časti svojim študentom, napríklad, racionálne vysvetlil, ako mohol Ježiš Kristus chodiť po vodnej hladine...

Filip Koenig z komediálno-kriminálneho seriálu Einstein je najmladším profesorom na Univerzite v Bratislave. Disponuje vysokým IQ a tiež neuveriteľnými vedomosťami v oblasti fyziky. Na všetko sa pozerá vecne, cez fakty a tým pádom nedáva priestor žiadnym javom a situáciám, ktoré považuje za iracionálne. Lepšie povedané, všetky dokáže vysvetliť pomocou logických argumentov. Výnimkou pre neho nie je ani Biblia a zázraky, ktoré sú v nej popísané.

V nedeľňajšej časti svojim žiakom svojrázne objasnil, prečo zázraky neexistujú a racionálne zdôvodnil, ako je možné, že Ježiš Kristus dokázal chodiť po vode. Vysvetlenie podľa neho treba hľadať, ako inak, vo fyzike. "Stačí predviesť niečo, čo je z fyzikálneho hľadiska úplne triviálne. Niečo, čo si mozočky so zle vyvinutými synaptickými spojeniami nedokážu vysvetliť inak, než ako zázrak. Napríklad, taký Ježiš Nazaretský, inak známy aj pod menom Kristus, urobil svojho času zázrak tým, že sa prešiel po hladine. Teda, aspoň tak to napísal jeden z jeho fanúšikov na blogu Evanjelium podľa Matúša, neskôr vydanom v jednom obskúrnom bestselleri nazývanom Biblia. Bol to zázrak? No jasné, voda nie je kameň. Po nej sa chodiť nedá. Ale pozor, dá! Stačí použiť nie Newtonovskú tekutinu, ktorej viskozita sa pod vplyvom krátkodobej sily zvýši. Napríklad, voda zmiešaná v pomere 3:2 s kukuričným škrobom, ktorým kľudne mohol disponovať aj už spomínaný J.K. To sa potom dejú zázraky," vysvetlil Filip.

Einstein - chodenie po vode Zdroj: TV JOJ

​Sledujte komediálno-kriminálny seriál Einstein každú nedeľu o 20:35 na JOJke!

Tagy: Einstein