Emotívna scéna, čo vháňa slzy do očí: Aha, bezcitný Einstein ukázal, že aj on má srdce!

Takže predsa len má aj srdce! Profesor Filip Koenig chcel v najnovšej časti seriálu Einstein spáchať samovraždu. Pred tým, než sa o to pokúsil, ale nahral svojim blízkym videá na rozlúčku. A tie dokazujú, že v hĺbke svojho ja vôbec nie je taký chladný a neemotívny, ako sa to zdá...

Filip Koenig má dedičné predispozície na vážnu Huntingtonovu chorobu, na ktorú sa umiera. Skôr než sa tak stane, vedie k demencii. Predstava, že by prišiel o všetky svoje geniálne schopnosti, je pre nášho Einsteina neznesiteľná a rovnako zlá ako smrť. Rozhodol sa preto, že keď sa objavia prvé príznaky tohto ochorenia, radšej skončí svoj život sám. V najnovšej časti u seba začal pozorovať tras v rukách a výpadky pamäte a tak bol presvedčený o tom, že diagnóza sa začala prejavovať. Rozhodol sa preto konať.

Lenke ukradol služobnú zbraň a chcel spáchať samovraždu. Pred tým ale nahral na svoj tablet videá na rozlúčku. A práve pri ich tvorbe sa ukázalo, že Filip vo svojom vnútri ani zďaleka nie je taký bezcitný, ako by sa mohlo zdať. Vyšetrovateľke vystrúhal niekoľko komplimentov týkajúcich sa jej práce, jej synovi Miškovi sa prihovoril nesmierne emotívne a stručný nebol ani v prípade videa pre svoju matku. Hoci sa zdalo, že ju z duše neznáša, vo videu jej povedal, ako veľmi ju má rád a čo všetko pre neho znamená. Einstein tak ukázal svoje srdce a každému došlo, že ten chlad a nedostatok emócií zrejme len predstiera.

Emotívne Filipove vyznania nájdete vo videu:

​Ukázalo sa, že ani Lenke nie je vôbec ľahostajný. Keď zistila, že jej ukradol zbraň a chce sa ňou zabiť, okamžite vyštartovala za ním. Našťastie, prišla včas a Filipa sa jej podarilo zachrániť. Výsledkom boli emóciami nabité scény, ktoré vháňali slzy do očí a nenechali nikoho chladným. Ako bude ich vzťah pokračovať?

Sledujte komediálno-kriminálny seriál Einstein každú nedeľu o 20:35 na JOJke!

Tagy: Einstein