Juraj Loj o sebe prezradil pikošku: Pobaví vás, čo má spoločné so svojráznym Einsteinom!

Herec Juraj Loj stvárňuje v komediálno-kriminálnom seriáli Einstein svojrázneho profesora Filipa Koeniga. Ten kvôli svojej diagnóze berie rôzne podporné látky, aby čas, ktorý mu zostáva, využil čo najefektívnejšie. A hoci by sa mohlo zdať, že zahrať si takéhoto človeka, bolo pre Loja veľmi náročné, opak je pravdou. Vieme prečo!

Profesor Filip Koenig zo seriálu Einstein trpí dedičnou Huntingtonovou chorobu, v dôsledku ktorej má pred sebou už len niekoľko rokov života. Tie sa tento geniálny vedec snaží využiť čo najefektívnejšie, preto eliminuje všetko nepodstatné a dopuje sa podpornými látkami. Niet preto divu, že je občas až vyčerpávajúco rýchly.

Stvárňovať takúto postavu rozhodne nie je jednoduché. Herec Juraj Loj však prezradil, že mu to nerobilo až také problémy, pretože s Filipom má niečo spoločné. "Je to náročné, samozrejme, byť energeticky v omnoho vyššom leveli ako sú, napríklad, kolegovia. Ale tým, že ja som hyperaktívny človek, tak mne to až taký veľký problém nerobilo. Skôr ma často utlmovali, že už je to veľa. Ale to je presne o tom, že nájsť tú hranu a tie mantinely toho, aby to bolo uveriteľné," povedal Juraj pre joj.sk. Jedným dychom sa však Filipa zastal. "Ale zase Einstein nie je stále na podporných látkach. V príbehu je vysvetlené, prečo funguje na tých amfetamínoch," dodal s úsmevom.

​Sledujte komediálno-kriminálny seriál Einstein každú nedeľu o 20:35 na JOJke!

Tagy: Einstein