Rusínski herci z Hranice si vás totálne získali: AKO tvorcovia objavili tieto talenty?

V úspešnom rodinnom seriáli Hranica má dôležitú úlohu aj rodina Chrabrenkovcov z ukrajinského pohraničia. Jednotlivých členov tejto famílie pred kamerami stvárňujú herci z prešovského Divadla Alexandra Duchnoviča a my vieme, prečo ich tvorcovia do tohto seriálu obsadili!

V úspešnom seriáli Hranica okrem hercov zvučných mien účinkujú aj takí, ktorých priezviská mnohí videli v úvodnej zvučke vôbec po prvýkrát. Nie je to však preto, že by šlo o začínajúce hviezdičky. Práve naopak. Rusínski herci, ktorí stvárňujú Chrabrenkovcov i ukrajinských policajtov, sú veľmi skúsení a dlhé roky hrajú v prešovskom Divadle Alexandra Duchnoviča (DAD). To má vo svojom repertoári výlučne hry v rusínskom a v ukrajinskom jazyku a má vo svete kultúry výborné meno. Práve preto sa tvorcovia rozhodli, že casting na spomínané postavy uskutočnia v metropole Šariša. Do seriálu Hranica sme pre autentickosť chceli obsadiť aj hercov, ktorým je prostredie východného Slovenska i slovensko-ukrajinského pohraničia blízke. Vedeli sme, že Divadlo Alexandra Duchnoviča v Prešove má výborné renomé, preto sme zalovili v ich radoch. Na castingu nás očarili svojím temperamentom a energiou," vysvetlil kreatívny producent Stano Guštafík.

Keďže tvorcovia boli z hereckých výkonov prešovských hercov nadšení, do Hranice obsadili hneď osem tvárí. Rodinu Chrabrenkovcov stvárňujú Jevgenij Libezňuk, Ľudmila Lukačíková Kozmenko, Ladislav Ladomirjak a Vladimír Roháč. Ukrajinských policajtov si zas zahrali Iveta Fejková, Jozef Pantlikáš a Michal Kucer. Neskoršie sa v deji objaví aj postava, ktorú vezme do rúk Vasiľ Rusiňák. Narýchlo nezrátam v koľkých televíznych a filmových dielach už naši herci účinkovali. Bolo to však väčšinou buď v jednom filme, alebo v jednom dieli seriálu. Toto je však iné, lebo ide o dlhodobejší projekt,” povedal pre Nový čas riaditeľ DAD Marián Marko, ktorý má z úspechu hercov z ich scény i samotného seriálu veľkú radosť.

Sledujte seriál Hranica každý pondelok, stredu a piatok o 20:35 na JOJke!

Tagy: Hranica