Jevgenij Libezňuk prehovoril o situácii na Ukrajine: Veril som, že vyhrá zdravý rozum!

Útok Ruska na Ukrajinu vo štvrtok v skorých ranných hodinách veľmi citlivo vníma aj herec Jevgenij Libezňuk. Hoci žije a pôsobí na Slovensku, je rodený Ukrajinec a za Schengenskou hranicou žijú jeho rodinní príslušníci i kamaráti.

Rusko vo štvrtok v skorých ranných hodinách zaútočilo na Ukrajinu, pričom bombardovanie bolo hlásené vo viacerých mestách naprieč celým štátom. Ukrajinský prezident vyhlásil núdzový stav, v hlavnom meste Kyjev je starostom nariadený zákaz vychádzania a podľa dostupných informácií sú už hlásené aj prvé obete – medzi vojakmi i medzi civilistami. Situáciu veľmi citlivo vníma aj herec Jevgenij Libezňuk, známy zo seriálu Hranica, ktorý je rodený Ukrajinec. Keďže na Ukrajine žije nielen jeho rodina, ale i mnoho kamarátov a známych, s ktorými je v kontakte, poskytol nám exkluzívne vyjadrenie. Je to pre mňa šok. Aj keď sa predpokladalo, že sa to stane, človek stále veril, že zdravý rozum zvíťazí. Žiaľ, chúťky jedného človeka, ktorý nie je celkom v psychickom zdraví, vyhrali. A to sa vo vojne vždy stáva. Napokon zomierajú ľudia a to je strašné,“ povedal Libezňuk pre joj.sk.

Na Ukrajine žije Libezňukova blízka rodina, jeho mama a sestra s rodinou, i mnoho spolužiakov zo školských lavíc. Hoci všetci tušili, že sa niečo podobné môže udiať, do poslednej chvíle verili, že sa to nestane. No, mýlili sa. Volal som domov a ľudia sú tam vystrašení, pretože bombardovali viaceré mestá, ktoré sú neďaleko od nich. Aj keď sa zdalo, že na západnej Ukrajine by sa nič také nemalo stať, dnešok ukázal opak,“ zhodnotil.