Odpadnete, čomu sa v súkromí venuje Iveta Fejková: Tak toto je naozaj netradičná záľuba!

V úspešnom seriáli Hranica stvárňuje príslušníčku ukrajinskej hraničnej polície herečka Iveta Fejková. A tú počas voľných chvíľ teší naozaj zaujímavý koníček, aký nemá veľa žien.

Herečka Iveta Fejková hrá v seriáli Hranica ambicióznu ukrajinskú policajtku Larisu Hrihorovu. Tmavovláska v uniforme pôsobí odmerane a chladne preto, lebo si od všetkých drží odstup. Seba aj svoju prácu totiž berie veľmi vážne. Navyše, bojuje s predsudkami typu, že práca policajta nie je vhodná pre ženu. Predstaviteľka seriálovej Larisy však búra mýty a stereotypné zmýšľanie aj mimo pľacu. Sympatická Iveta je totiž telom i dušou poľovníčka!Od malička som v jednote s prírodou. Môj dedko a otec sú poľovníci, tak stopa k poľovníctvu je jasná. Od skorého detstva som chodievala na poľovačky, to mi prirástlo k srdcu natoľko, že dnes som súčasťou prírody ako poľovníčka,“ prezradila Fejková pre joj.sk.

Herečka, ktorá je stabilnou súčasťou prešovského Divadla Alexandra Duchnoviča, však prízvukuje, že poľovníctvo nie je iba o love zveri. „Byť poľovníčkou nie je iba o tom jednom. Veľa ľudí má mienku, že mať flintu-pušku je jediná záležitosť poľovníka. Ako poľovníčka som zbudovala posed, krmelec pre zver, chodievam prikrmovať. V zimných časoch sa nosievajú pochutiny pre zvieratká oveľa častejšie – kukurica, soľ, jablká, seno...všetko, čo je pre nich potrebné, aby prežili zimu. Pozorovanie a starostlivosť patria k poľovníctvu,“ vysvetlila Iveta a jedným dychom doplnila, čo je pre ňu najcennejšia trofej. Najväčším úlovkom je, ak sa človek prepojí s prírodou a žije s ňou v harmónii.

Iveta Fejkova - polovnictvo Zdroj: archív I.F.

Podľa slovenských zákonov môže držať zbraň len človek, ktorý má zbrojný preukaz. Iveta ho, samozrejme, má a tak na posedoch trávi čas, ako sama hovorí, so svojou kamarátkou. „Moja verná kamarátka, ktorá ma sprevádza lesom sa volá CZ 527. Je to puška, ktorá je vhodná pre mňa ako ženu. Zbrojný preukaz je, samozrejme, nevyhnutný k držaniu zbrane. Nič nie je len tak! Od základnej školy som mala vzťah k streľbe, chodievala som na rôzne súťaže streľby zo vzduchovky. Medzi puškou a vzduchovkou je rozdiel, bez pochýb, ale je tam už nejaký základ. Stále sa učíte a spoznávate zo zbraňou, tak chodievam na strelnicu, kde máme možnosť sa spoznávať s kamarátkou 527-kou,“ dodala.

Hranica - Iveta Fejkova Zdroj: archív I.F.

​Sledujte seriál Hranica každý pondelok, stredu a piatok o 20:35 na JOJke!

Tagy: Hranica