Roman Poláčik ukázal svoju fotku z detstva: Roztopí vás, aký bol rozkošný chlapček!

Detstvo je bez debaty najkrajším obdobím v živote človeka. Bezstarostnosť, hravosť a s nimi občas spojená aj pochabosť. Svoje o tom vie aj herec Roman Poláčik, ktorý prezradil, že bol naozaj živým dieťaťom.

V kultovej knižke Malý princ, ktorú napísal Antoine de Saint-Exupéry, sa píše nesmrteľná veta: Všetci dospelí boli deťmi, ale málokto si na to pamätá. Táto myšlienka sa však rozhodne nevzťahuje na sympatického herca Romana Poláčika, ktorý žiari v úspešnom seriáli Hranica ako Krišo Brázda. Svoje detské časy si pamätá veľmi dobre a rád si na ne spomína. „Na detstvo si spomínam vždy rád a relatívne často - je to totiž skvelý zdroj inšpirácie pri hereckej práci. Vyrastal som v dome na dedine, takže prísť zo školy, hodiť aktovku do kúta a vziať bycikel či ísť hrať futbal, bola každodenná záležitosť. Najradšej mám, keď sa teraz na rodinných stretnutiach načrtne téma detstva a ja môžem s odstupom času prezradiť čo-to o vylomeninách, ktorých sme sa dopustili nespočetne veľakrát. Napríklad, že ten oheň pod rodičovskou posteľou nebola náhoda, že tie lyže sa nezlomili samé, že to kladivo sa nestratilo, ale bolo „pod cenu” predané a podobne. A dnes ma za to už nik nevytrepe varechou po zadku,“ prezradil so smiechom.

Roman Poláčik Zdroj: TV JOJ, archív R.P.

​Do detstva sa však prirodzene vracia najmä od jari 2020, keď sa stal po prvý raz otcom. So synčekom Filipkom si užíva všetky aktivity, ktoré v rovnakom veku miloval aj on. „Detstvo je zásadné obdobie každého človek a ja mám teraz šancu ako rodič tiež jedno formovať. A v podstate sa vďaka tomu do detských čias dostávam. Veď sa hrávam s panáčikmi, autíčkami, kreslíme si kriedou na chodník, hráme sa na schovávačku a všetky tie krásne veci, ktoré som robil ako dieťa,“ dodal s úsmevom.

Sledujte úspešný seriál Hranica každý pondelok, stredu a piatok o 20:35 na JOJke!