Ladislav Ladomirjak z Hranice má prvý sólový singel: Túto skladbu nepustíte z hlavy!

Obľúbený herec známy z úspešného seriálu Hranica sa okrem herectva dlhé roky venuje aj muzike. Okrem pôsobenia v kapele Rusnack´s sa rozhodol vydať aj na sólovú dráhu a v týchto dňoch uzrel svetlo sveta jeho úplne prvý singel s názvom Krídla.

Prešovčan Ladislav Ladomirjak je divákom JOJky známy zo seriálu Hranica, v ktorom stvárňuje Mikitu Chrabrenka. Ľudia ho však poznajú aj ako divadelného herca či ako zdravotného klauna. Odmalička sa však venuje aj hudbe a niekoľko rokov pôsobí v kapele Rusnack´s. Počas pandemického obdobia mu v hlave skrsol nápad na rozbehnutie vlastnej sólovej dráhy. „Človek mal čas rozmýšľať nad tým, čo by chcel ešte prežiť, vyskúšať a ja som začal tvoriť piesne a postupne aj texty do nich. Keď prišiel nápad, tak som sa okamžite zavrel do izby a hneď som to nahral. A odkladal to do šuplíka na iné časy.“ Trvalo takmer dva roky, kým sa jeho sny zmenili na realitu a tak v týchto dňoch vydáva prvú skladbu s názvom Krídla.Hudbu k nemu som spravil ja. Textovo som ho vymyslel tiež, ale upravil som ho s mojím produkčným Lubomírom Mazákom. On vytvoril podklady na celú pieseň a aj aranžmány. Dal nás dokopy Pavol Smolka, cez ktorého sme to všetko riešili a nahrávali sme to v jeho štúdiu Rita,“ povedal Laco.

Hranica - Dominika Ziaranova a Ladislav Ladomirjak Zdroj: TV JOJ

​Herectvo je pre sympatického umelca stále na prvom mieste, no ako priznáva, hudba mu pomáha ventilovať vlastné emócie a zážitky. V prvom rade je to pre mna voľnosť pre fantáziu a ventil na emócie a momentálne nálady. Viem, čo si môžem dovoliť, ako si to upraviť a najkrajšia je tá voľnosť tvorby. Doslovné Krídla pre dušu umelca,“ povedal s úsmevom. Jedným dychom dodal, že tieto dve odvetvia umenia podľa neho kráčajú ruka v ruke. „Neviem si predstaviť byť bez hudby, ale ani bez herectva. U mňa sú to dva svety, ktoré sa navzájom dopĺňajú a nevedia bez seba existovať. A to je na tom krásne a trošku aj desivé.“

​K prvej sólovej piesni Krídla vznikol aj videoklip, ktorý sa nakrúcal na jar v obľúbenej slovenskej lokalite Jasná. K priestorom sa Ladomirjak dostal aj vďaka nakrúcaniu seriálu Hranica. Tie mu totiž poskytol jeho herecký kolega a predstaviteľ policajta Jajcaja – Igor Rattaj. „Klip sme nakrúcali v Jasnej, kde nám priestory poskytol Igor Rattaj, za čo som mu neskutočne vďačný, lebo bol zhovievavý a bez váhania nám pomohol a dal miesto pre natáčanie,“ teší sa Laco. S nápadom na klip prišiel režisér a kameraman Marek BIXO Biksadský a muzikantovi sa táto myšlienka páčila hneď od začiatku. Je to o vzťahu dvoch ľudí, ktorí si k sebe hľadajú opäť cestu. Netreba strácať nádej, ale práve naopak. Ak vám to za to stojí, musíte bojovať za svoje ciele a nevzdávať sa. Možno to je trochu klišé, ale prečo nie. Za lásku sa oplatí bojovať,“ dodal.

Tagy: Hranica