Žeňa s Emilom vymysleli plán, ako odstaviť Lýdiu: Odpadnete, čo si na seba navlečú!

Náročné časy si vyžadujú náročné riešenia. To je zrejme heslo, ktorým sa riadia Žeňa a Emil. Keď ich nová pašerácka šéfka Lýdia degradovala z pašerákov na prieskumníkov, rozhodli sa, že musia niečo urobiť. A veru, že aj urobia...

Keď sa Lydka stala novou šéfkou pašeráckej skupiny z Krivého, po dohode so Zorkou všetkých oboznámila s tým, že odteraz sa bude tovar presúvať po inej trase. Cesta, ktorú doteraz vôbec nepoužívali, je totiž oveľa kratšia a tým pádom by pašovanie malo byť jednoduchšie. V miestnych kruhoch sa však šíria povery, že je to veľmi nebezpečná trasa a preto ju nikto nevolá inak než Tŕňová cesta. V danom úseku vraj kedysi zahynuli tureckí vojaci a dodnes sa v tamojších lesoch potulujú zblúdilé duše mŕtvych vojakov.

Mikita z tohto nápadu nebol nadšený a Žeňa vycítil, že sa jeho sokolík vystrašil. Emila preto nahovorí na diabolský plán. Dohodnú sa, že sa prezlečú za Turkov a keď pôjdu chlapci v noci do akcie, vystrašia ich. Cieľom je, aby sa vyľakali a akcia sa zrútila. Zorka by na základe toho mala pochopiť, že pašerácka omladina sa na túto prácu nehodí a len Žeňa a Emil sú tí praví. Podarí sa im však uskutočniť celý plán tak, ako si to predstavujú?

Sledujte obľúbenú Hranicu každý pondelok a stredu o 20:35 na JOJke!

Tagy: Hranica