Hranica bude na JOJke pokračovať už onedlho: TOTO bude v nových častiach úplne iné!

Príbehy z dedinky Krivé budú v obľúbenom seriáli Hranica pokračovať na JOJke aj na jeseň. Zaujímavosťou ale je, že tentoraz už s pôvodnými scenármi z pera slovenských secnáristov!

Príbehy z Krivého, v ktorom sa neustále naťahujú miestni pašeráci a policajti, si okamžite získali divácku priazeň. V deji nechýbajú ani viaceré romantické linky či množstvo svojského humoru, čo v kombinácii so skvelým hereckým obsadením robí z Hranice obľúbený seriál. Niet preto divu, že v jesennej vysielacej štruktúre bude mať svoje pevné miesto.

Veľkou novinkou však bude, že nové časti už nie sú napísané podľa chorvátskej predlohy, ale perom slovenských scenáristov. Licencia to umožňovala a tak sa na jar scenáristi pustili do práce a začali tvoriť. "Mali sme to uľahčené tým, že sme používali postavy, ktoré sme perfektne poznali. Predtým sme natočili dve série Hranice podľa chorvátskej predlohy a tie postavy sme si trošičku vytvorili. Bolo to 160 dielov, čiže sme ich už mali dobre chytené a vedeli sme, čo od nich môžeme čakať," vysvetlil pre joj.sk kreatívny producent Hranice Stano Guštafík.

​Keďže Hranica sa pôvodne profilovala ako denný seriál a rátalo sa s vysielaním niekoľkých častí do týždňa, bol tomu prispôsobený aj dej. Zadanie pre nové časti bolo však iné a to scenáristov trošku potrápilo. "Nemali sme písať 80 dielov v rámci jednej série, ale iba 16 a vysielanie raz za týždeň. Čo znamenalo, že my tie príbehy musíme postaviť trochu inak, aby sa ten dej tak neťahal. My sme potrebovali dosiahnuť, aby to bolo viac nadupané, viac akčné. Veľmi sme museli rozmýšľať, ktoré linky budeme ťahať ďalej a ktoré trošku zatlačíme do úzadia," doplnil Guštafík. A na čo konkrétne sa môžete tešiť v nových častiach? To vám prezradíme už čoskoro!



Sledujte pokračovanie obľúbenej Hranice už od 4. septembra o 20:40 na JOJke!

Tagy: Hranica