Pavol Hammel nemá pokoj ani za hranicami: S legendárnou Medulienkou ho otravujú po celom svete!

Medulienka nás spája už takmer 50 rokov.

"Medulienka je moja láska, sestra srdca môjho belostná..." Takto znejú slová z jednej z najznámejších slovenských piesní, ktorá už prakticky zľudovela a len ťažko by sme si vedeli bez nej predstaviť rôzne stužkové slávnosti či táboráky. Na svedomí ju má skupina Prúdy, za ktorou stojí náš dnešný hosť - spevák Paľo Hammel, ktorá ju nahrala ešte v roku 1970. Vtedy ešte nikto z tvorcov nevedel, že z Medulienky bude hit na celé desaťročia a že to bude to prvé, čo každého napadne, keď uvidí Pavla Hammela. 

Legendárny spevák si na túto skutočnosť jednoducho musel zvyknúť, hoci je pravda, že po takmer päťdesiatich rokoch mu občas ide Medulienka von krkom. Niet divu, že na jednom z koncertov v Maďarsku si Pavol myslel, že sa spievaniu tejto slovenskej "ľudovky" pre vzdialenosť jazykov rozhodne vyhne. Žiaľ, Vlado Voštinár si na tento koncert spomína jasne doteraz: "My sme s Paľom robili jeden event v Maďarsku. Sedeli sme spolu v izbe predtým, než sme išli von. A ty si hovoril: Ježišimária, chvalabohu, tu sú samí Maďari, tí nebudú otravovať s Medulienkou. Pre istotu si povedal, nevieš, ako sa to povie po maďarsky? Došli sme na pódium, Paľo zapichol gitaru a všetci zakričali: Medulienku!" 

Medulienka teda dokázala niečo, o čom môže väčšina slovenských kapiel a piesní len snívať. Pre veľký záujem ju teda Pavol Hammel hral aj kade-tade mimo Slovenska - napríklad aj v Nemecku či Rusku. Na takéto príjemné otravovanie si jeden z najznámejších slovenských spevákov zvykol rád. 

Sledujte premiérové Inkognito s tajným hosťom Pavlom Hammelom dnes o 21:30 na JOJke!

Tagy: Inkognito