Ako sa vyhnete obezite? 90 percent Slovákov nevie prekonať tento fatálny zlozvyk!

Máte ten istý problém?

Veronikino povolanie obezitologičky je žiadanejšie než kedykoľvek predtým, keďže obezita je neustále na vzostupe nielen u nás, ale aj na celom svete. Problémom však je, že Slovensko sa podľa najnovších štúdií dokonca radí k nadpriemerne obéznym krajinám Európskej únie. A čo je ešte alarmujúcejšie, problémy s nadváhou sa týkajú čoraz viac aj najmenších detí. Medzi mužmi a ženami takisto nie je žiaden rozdiel, k Veronike prichádzajú po radu obe pohlavia narovnako. Sympatickú výživovú poradkyňu Veroniku Hanákovú však môžete poznať aj z relácie V siedmom nebi, kde pomohla schudnúť chorému Paľovi až 50 kíl a ochránila ho tak pred najhorším.

V čom však robíme najväčšie výživové chyby? "Štandardne je slovenský trend - nemám čas, potom nemám sa kde najesť alebo siahnem po prvom, čo nájdem, lebo opäť nemám čas. Alebo potom večer prídeme domov, vyložíme nohy na gauč a otvorí sa chladnička. Takto skutočne funguje 90% populácie," objasňuje obezitologička Veronika. Ideálne by teda bolo, keby sme si všetci našli na jedlo dostatok času, nehádzali stravu rýchlo do seba, snažili sa jesť kvalitné suroviny a neísť večer spať s plným žalúdkom a "miliardou" kalórií.  

Problémy s nadváhou skutočne netreba brať na ľahkú váhu, pretože ruka v ruke s obezitou prichádzajú aj mnohé choroby, ako napríklad vysoký krvný tlak. Veronika však našťastie berie svoju prácu s humorom a pacientov sa snaží vždy hravou formou motivovať k čo najlepším výkonom. Všimla si však napríklad aj to, že korpulentnejšie dámy majú sebavedomie oveľa vyššie než chudšie ženy. A to nie je rozhodne všetko. Viac sa dozviete vo videu.

Sledujte Inkognito v dvoch častiach za sebou dnes o 20:35 na JOJke!