Hádačov pobavilo i prekvapilo Jitkino povolanie: Vedeli ste, že takáto práca existuje?

Do obľúbeného Inkognita už prišli ľudia s rôznymi profesiami. Niektoré sú pomerne bežné, iné sú zriedkavé, ale sú aj také, o ktorých väčšina ľudí asi ešte ani nepočula. A práve s takýmto netradičným povolaním prišla do najnovšej časti aj sympatická Jitka!

V špeciálnej veľkonočnej časti obľúbeného Inkognita si do kresla pre hostí sadla sympatická Jitka, ktorá má naozaj zaujímavú a netradičnú prácu. Hádači po dlhšom čase nedostali slovnú indíciu, ale hmatateľnú. Niečo viac o jej práci im mala napovedať maličká rajnička, na ktorej bol namontovaný klikajúci gombík. Hoci sa veľmi snažili a po niekoľkých "nie" sa dostali k tomu, že pracuje s hydinou, povolanie nevedeli pomenovať.

A niet divu. Pravdepodobne nikomu by totiž nenapadlo, že Jitka pracuje ako trénerka sliepok! "Na Slovensku nemáme takéto povolanie, alebo aspoň minimálne nevieme o tom, že by sme mali. A Jitka je trénerka sliepok. Trénerka sliepok! Tiež som tomu neveril. Hneď sa idem pýtať - čo sa tam dá natrénovať?" opýtal sa moderátor Vlado Voštinár. Pani Jitka mu to hneď vysvetlila a zároveň vyvrátila mýtus o tom, že sliepky nepatria k tým najmúdrejším zvieratkám. "So sliepočkami sa dá natrénovať hocičo. Hovorí sa o nich, že sú hlúpe, ale vôbec to nie je pravda. Poznajú farby, rozoznajú vzory, rozoznajú tvary, dokážu chodiť po rebríku, obiehať kužely...sú neskutočne múdre," poznamenala a hádačov pobavila a prekvapila zároveň. Nuž, ako vidíte, aj po toľkých rokoch Inkognita stále existuje množstvo povolaní, ktoré majú šancu sa odprezentovať.

INKO - trenerka sliepok Zdroj: TV JOJ


Sledujte obľúbené Inkognito každý pondelok po Hranici o 21:50 na JOJke!

Tagy: Inkognito