Juraj Kemka vo svojej životnej úlohe: Kukátko ho privedie do nemocnice!

Neurotický módny návrhár vás dostane do kolien.

Medzi známymi komediálnymi hercami, s ktorými sa budeme stretávať v improvizovanom sitcome Kukátko je aj obľúbený herec Juraj Kemka. Ten sa zhostil úlohy neurotického puntičkára Dušana Číža, ktorý robí všetko na 250%, čím sa často dostáva do veľkého tlaku a tým aj do komických situácií. Samotný herec si charakter svojej postavy vymyslel sám: „ Ak to bude takto pokračovať, tak po piatom diely ma odnesú v sanitke, budú do mňa pchať pilule a budú mi musieť upraviť tlak, lebo toto, čo som si vymyslel, ja somár sprostý, takto to nemôže pokračovať. Možno po piatom diele skončím,“ povedal so smiechom vyčerpaný herec, ktorý sa na divadelnom pódiu takmer rozdal.

Počas predstavenia sa diváci zabávali najmä na jeho výkone, ktorému veľmi dobre asistovali všetci herci, no miestami mohol divák nadobudnúť dojem, že si Juraj svojim oduševneným herectvom privodí infarkt: „Je to človek, ktorý nie je celkom normálny, rozruší ho naozaj minimum niečoho, ale to je na ňom zaujímavé, že musí byť stále v nejakom napätí.“ Rovnako ako všetci jeho kolegovia, aj Juraj Kemka obľubuje hranú improvizáciu, no rád ide aj podľa scenára, čo potvrdil svojou odpoveďou na otázku: „V divadle je improvizácia žiadaná, ale keď sú od autorov divadelné hry, tak je to strašne príjemné, že môžeš byť súčasťou autorovho zmýšľania. Sú to dve veci veľmi rozdielne, ale obidve sú vzrušujúce.“  

Juraj Kemka je slovenský divadelný, filmový a dabingový herec známy z mnohých divadelných hier a filmov. Študoval na VŠMU v Bratislave spoločne so svojimi hereckými kolegami z rôznych zábavných programov, Róbertom Jakabom, Mariánom Miezgom, Lukášom Latinákom. Pôsobí v divadle Astorka Korzo '90. Spolu s manželkou Adrianou sa stali v októbri 2013 rodičmi syna Šimonka.

Nenechajte si ujsť premiérovú časť novej zábavnej improvizovanej šou Kukátko už dnes o 21:30 na Jojke.