Michal Suchánek prišiel s priznaním: Desať rokov dlžil veľké peniaze! Prišlo na najhoršie!

Michal Suchánek si splnil sen a otvoril si krčmu. Dopadlo to ale katastrofálne. Herec a zabávač bol len bábkou podpisujúcou faktúry. Dostal sa tak do kolotoča dlhov a vydierania.

S dôverou šiel vo svojich dvadsiatich troch rokoch do spoločného podnikania s kamarátom, ktorý síce nemal najlepšiu povesť, avšak Michal mu slepo dôveroval. Dnes už sa tomu smeje, ale začiatkom 90. rokov si zažil krušné roky. „Bol som jeden z prvých bielych koní v republike,“ priznal až teraz.

Mal som kamaráta, ktorý ešte za komunistov rozbiehal kšeftíky, bral ma so sebou na rozvoz šunčičiek, zeleniny, ovocia. No a potom ho za to zavreli na dva roky,“ rozpovedal Suchánek svoj príbeh v českom podcaste U Okrúhleho stola. Po revolúcii v roku 1989 kamaráta pustili a pre herca sa začalo peklo. „Mal nápad, že otvoríme krčmu a pretože bol trestaný, tak musel mať živnosť na mňa,“ prezradil zabávač. "On to všetko šéfoval, bol v tom dobrý, ja len blbý herec," vyhlásil Suchánek. Parťák vraj na všetko hodil pečiatku a potom už to bolo len na ňom. „Strkal mi napríklad dve faktúry, ktoré mali iné číslo, ale mne bolo trápne kontrolovať kamaráta, tak som to len podpisoval,“ vysvetľoval Michal, ako došlo až na najhoršie.

Zdroj: TV JOJ

​„Za tri - štyri mesiace prišli od limonád, pivovaru, tabaku, že som nezaplatil faktúry. Prebehlo tam aj nejaké vydieranie. To isté urobil aj nejakému týpkovi o pár ulíc ďalej,“ opísal herec svoju skúsenosť s "kamarátom". Nad vodou ho v tom čase držala manželka Radka. „Desať rokov som mal odstavené účty a veľké problémy,“ dodal Suchánek na záver s tým, že na žalobu nikdy nedošlo, pretože všade figurovali jeho podpisy a pečiatka. Nechcel sa vzdať „Hovoril som si, že to sám skúsim, ale bolo to peklo, fakt peklo. Zamestnanec mi zobral peniaze a zdrhol, zlodeji ma vykradli niekoľkokrát, zničili futbalový trávnik, stále niečo,“ popisoval podnikateľské útrapy v krčme, ktorá bola na ihrisku. Po roku to ale vzdal, nechal tam kľúče a odišiel.

Sledujte seriál Lajna s Michalom Suchánekom dnes po skončení šou Česko Slovensko má talent!