Ďalšia Slovenka smeruje na svetovú súťaž krásy: Pripravovala sa tak, že sa až zranila!

Podarí sa sympatickej Petre uspieť?

Od vyhlásenia výsledkov Miss International v Japonsku ubehlo len pár dní a krásky z celého sveta sa už pripravujú na ďalšiu medzinárodnú súťaž. Ide o pomerne mladú a modernejšiu Miss Supranational, ktorá sa uskutoční v Poľsku. O korunku bude u našich severných susedov bojovať dovedna 80 dievčat, medzi ktorými bude Slovensko reprezentovať 2.vicemiss Petra Denková. Na medzinárodnú súťaž odchádza v nedeľu 15. novembra a berie si so sebou plné kufre oblečenia. O garderóbu a o finálové šaty sa jej postaral módny dizajnér Michael Kováčik, ktorého modely mali oblečené aj tohtoročné finalistky súťaže Miss Slovensko. Zaujímavosťou je, že pre každý rok je na Miss Supranational určená jednotná farba šiat, ktoré si musí zadovážiť každá delegátka. Kým minulý rok sa dievčatá zahalili do nevinnej bielej, teraz sa predvedú v ohnivej červenej. Takéto šaty si musela zaobstarať aj Denková, no vznikli trochu netradične. „Na jednej prednáške v škole som sa trošku zasnívala a začala som si kresliť do zošita. A tak nejako vznikli tieto šaty. Potom som už len našla šikovnú krajčírku Martu Šulekovú, ktorá mi ich ušila a pomohla ich dotvoriť,“ vysvetlila.

Na svetových súťažiach krásy sú samozrejmosťou a milou súčasťou aj národné kostýmy. Petra sa porote ukáže v štylizovanom podpolianskom kroji, ktorý jej zapožičala spoločnosť PARTA - Slovenské ľudové umenie. Aby hnedooká kráska zvýšila svoje šance na maximum, v uplynulých týždňoch sa precízne pripravovala. Prezradila nám, že si dokonca spôsobila nepríjemný úraz, a tým je potrhaný meniskus.Začala som intenzívnejšie chodiť do fitnescentra, ale bohužiaľ, moje koleno ma zradilo pred dvoma týždňami, tak som už v kľudovom režime, lebo som sa asi presilila. Snažím sa oprášiť svoju angličtinu, aby som tam nespravila nejaký trapas a učím sa trochu po poľsky. To sa tam zíde,“ myslí si Denková.

Keďže Miss Supranational je vo väčšine zameraná na modeling, Petra má veľkú šancu na výhru. Modelingu sa totiž venuje už dlhodobo. „Petra je veľmi dobrý a pohodový človek. Nie je konfliktná, je vysoká, je krásna, má veľmi dobrý prejav na pódiu aj osobnostne. Myslím si, že v tomto bude víťazka. Taktiež má veľmi husté vlasy, čo je výhoda, pretože dievčatá tam musia vyzerať každý deň tip-top, lebo stále ich sleduje odborná porota. Takže z tohto hľadiska to bude mať uľahčené, lebo jeden deň si vlasy upraví a vydrží jej to dlhšie,“ zhodnotila riaditeľka Miss Slovensko, Karolína Chomisteková. Korunku novej Miss Supranational odovzdá počas priameho prenosu Indka Asha Bhat, ktorá súťaž vyhrala minulý rok.