Korbelič v tom má jasno: Zo súťažiacich si môžu brať príklad aj profesionáli!

Uvariť kuchárske zázraky v takom strese dokáže málokto.

Dnes vám predstavíme ďalšieho profesionálneho gastronóma, ktorý bude svojím prísnym okom hodnotiť kuchárske počiny súťažiacich dvojíc v kulinársko-zábavnej šou Moja mama varí lepšie ako tvoja. O tom, že Martin Korbelič je skutočný odborník, niet najmenších pochýb, veď pod palcom má niečo vyše tridsať šéfkuchárov v Bratislave, Viedni i Prahe. Tvorcovia relácie si preto vybrali človeka na správnom mieste. Z účinkovania v šou má aj on rovnakú radosť. „Mňa bavia takéto veci a veľmi rád mám konfrontáciu jedla s kamerou a keď môžem aj prostredníctvom nich posúvať svoje myšlienky a edukatívne ľudí navádzať k nejakému lepšiemu stravovaniu a podobne,“ hovorí Martin. Sám si myslí, že relácie o varení majú veľký prínos pre celú spoločnosť, ktorá sa ako-tak zaujíma o varenie a prípravu jedál. „Ľudia naozaj veľa sledujú televíziu a radi varia cez telku. Takým nenásilným spôsobom sa dostane nejaká zaujímavá informácia k nim do hláv. A možno to začnú podvedome skúšať a robiť to inak, modernejšie,“ zamýšľa sa skúsený hodnotiteľ pokrmov.

Na porotcovskej stoličke v relácii Moja mama varí lepšie ako tvoja už stihol ochutnať kadečo a nie všetky jedlá ho ohúrili: Niekedy sú to veľké nezdary. Avšak vzhľadom na to, že naozaj je to určitá stresová situácia, kde varia deti a sú to ešte amatéri, tak sú niekedy tie jedlá výborné. Niekedy menej a niekedy sú fakt skvelé. Človek sa zamyslí, že keby tak varili iní kuchári, tak by to bolo super.“ Z varenia v takých náročných podmienkach by si skutočne mohli brať príklad aj hocijakí profesionáli. Martin si už podobnú situáciu varenia na rýchlosť odžil, keď sa v minulosti jednej súťaže zúčastnil, hoci to nebolo pred kamerami. „Neviem, či by som si to vedel predstaviť presne v týchto podmienkach. Určite to nie je jednoduché a myslím si, že ten stres to veľmi sťažuje,“ priznáva Korbelič.

Podobne ako ostatní, natáčanie relácie Moja mama varí lepšie ako tvoja a atmosféra na pľaci sa mu veľmi páči. „Je to tu super, veľa zábavy. S pánom režisérom „Tarantinom“ spolupracujem na mnohých veciach a celý tím je super. Kopec srandy i vážnych vecí, dodal zdanlivo nekompromisný kat.

Novú kulinársko-zábavnú šou štartujeme už od pondelka 17. augusta 2015 o 17.55. Sledujte televízny web JOJ.SK a budete pravidelne informovaní o novej zábavno-súťažnej šou Moja mama varí lepšie ako tvoja!