Šíri posolstvo Jamieho Olivera po Slovensku: Na babičkine recepty dnes nie je čas!

Akú kuchyňu má najradšej svetoznámy kuchár?

V novej kulinársko-zábavnej relácii Moja mama varí lepšie ako tvoja budú proti sebe bojovať vždy dve súťažné rodiny v zložení mama-syn alebo mama-dcéra. Ich jedinou zbraňou bude čo najlepšie navarené jedlo. Výsledné slovo bude mať vždy porota, ktorú v každej epizóde zastupuje jeden z profesionálnych kuchárov s dlhoročnou praxou. O tom, že hodnotitelia sú skutoční profesionáli, svedčí aj to, že jedna z nich, Zuzana Sabolová, má dokonca celkom blízko k jednému z najznámejších svetových kuchárov, Jamiemu Oliverovi. „Spolupracujem s jeho ambasádormi, ktorých má v každej krajine niekoľko. Tí preňho robia nejaké aktivity. Známa je jeho celosvetová aktivita Food revolution day. Je to jeden májový deň, kedy sa snaží nabádať celý svet k lepšiemu stravovaniu,“ prezrádza Zuzana. Jamie sa však so svojimi nasledovníkmi pre jeho mimoriadnu vyťaženosť nezvykne stretávať. Je o ňom známe, že preferuje stredomorskú a celkovo ľahšiu kuchyňu. „Podľa mňa je to veselý týpek. Kto dobre varí, musí byť aj dobrý človek,zamýšľa sa hodnotiteľka.

Jej vzťah k vareniu je mimoriadne kladný, hoci priznáva, že väčšinu práce dnes už prenecháva iným profesionálom a ona sa sústredí len na výsledné dielo: „Ja varím dobre, ale tým, že pôsobím v reštauráciách a sú tam na to lepší odborníci, kuchári, tak sa tomu nemusím až tak venovať a naozaj mi zostáva až tá úloha toho hodnotiteľa. To znamená, že ten finálny produkt dostanem na tanier. Veľmi rada jem. Nebránim sa vareniu, ale pokiaľ to niekto za mňa urobí, tak je to jednoduchšie.

Ak už nastane situácia, že Zuzana si niečo predsa len navarí aj doma, sú to skôr ľahšie jedlá. „Tým, že v reštaurácii, v ktorej pôsobím, je stredomorská kuchyňa, tak práve ja mám rada ľahšie recepty. Nie sú to tie babičkine recepty, ktoré sa varia od rána o siedmej a končí sa s nimi až na obed. Tým, že ani nemám veľa času, tak sú to skôr tie cestoviny alebo plody mora. To je taká ľahká kuchyňa a to ma baví," dodáva porotkyňa. Viac informácií sa dozviete v priloženom videu.

Dúfame, že ste sa aj vy nechali inšpirovať našimi odborníkmi. Ešte viac inšpirácií nájdete vo vašej obľúbenej relácii Moja mama varí lepšie ako tvoja vždy od pondelka do piatka o 17:55 na JOJke!

Ak ste zmeškali posledné epizódy v televízii, nájdete ich všetky v ARCHÍVE zadarmo.