Srdce a život jej chráni titán: Priveľa napätia jej môže byť osudným!

Lekári si mysleli, že simuluje, ona bojovala o život.

Včera prišli k Habovcom noví súperi, ktorí sa u nás po remíze ohrejú o čosi dlhšie, a uvidíme ich aj dnes večer. Mamina Mirka s dcérou Radkou si uvedomujú silu súperov, no nemienia sa vzdať. Peniaze sa im istotne zídu, keďže Radku čaká v septembri svadba, na ktorú jej možno príde navariť aj samotný Vilo. „Ak náhodou vyhráme, polka pôjde mne a polka mamine,“ plánuje budúcnosť Radka.

Mladá kuchárka nám vo včerajšej epizóde prezradila, že v posledné roky nosí v srdci nezvyčajné teleso – titán. Radka nám vysvetlila, ako k tomu došlo: „Mala som dieru v srdci, preto mi ju lekári museli zaplátať titánom.“ Išlo pritom o vrodenú chorobu, na ktorú lekári prišli, až keď mala 15 rokov. „Často som odpadávala. Bola som na kúpalisku a bum, odpadla som. Najprv si mysleli že je to z tepla, stresu a vyčerpanosti. Keď som bola u lekára po deviatykrát, zistilo sa, čo sa zistilo,“ objasňuje Radka okolnosti operácie, ktorá rozhodne nie je bežná. Srdce jej totiž neoperovali cez hrudník, ale cez nohu. Vďaka modernej medicíne tak nemá žiadne jazvy.

Dnes tak nemá v živote takmer žiadne obmedzenia. Jediné, čomu sa musí bezpodmienečne vyhýbať, je extrémne stresové či adrenalínové napätie. „Veľmi som chcela skočiť bunjeejumping, mala som ho aj zaplatený, ale kardiologička mi to nepovolila. Je to rizikové. Na záplate sa môže spraviť trhlinka a môže to na mieste roztrhať celé srdce,“ dodáva veselá kuchárka. Kričať ako Vilo jej tak nezabráni žiadna choroba.

Sledujte Mirku s Radkou v druhom súboji proti Habovcom v premiérovej epizóde Moja mama varí lepšie ako tvoja dnes o 17:55 na JOJke!