Zo zákulisia veľkého konfliktu v Mojej mame: Čo na situáciu hovoria režisér s Juniorom?

V štúdiu Mojej mamy bolo dusno ako ešte nikdy.

Tento týždeň je v šou Moja mama varí lepšie ako tvoja nevídané dusno. Už druhý deň po sebe hodnotenie špecialistu vyvolalo rozhorčenie vypadnutej rodiny, pričom po utorňajšom varení bola situácia poriadne napätá.

Kritiku svojho jedla a prehru proti Habovcom nezvládol súťažiaci Ľubomír Pavlásek, ktorý nevydržal ani na záver nakrúcania a odišiel zo štúdia. Na žiadosť Juniora sa nakoniec aj so synom Tomášom vrátil, no hneď sa pustil do hodnotiacej špecialistky Zuzany Sabolovej. Výsledok nepovažoval za spravodlivý, stihol sa pustiť dokonca aj do samotných Habovcov.

V štúdiu Mojej mamy šlo o dosiaľ nevídanú situáciu. Režisér kuchárskej šou, Tomáš Eibner, priznáva, že ich vo svojej kariére zažil už niekoľko, aj preto je jeho tím na podobné situácie poctivo pripravený. „Režíroval som už niekoľko reality šou, takže emócie takéhoto typu som zažíval pravidelne. Na takéto situácie sme, samozrejme, pripravení,“ povedal Eibner.

Reakcia Pavláska ho tak viac zamrzela ako prekvapila. Moja mama varí lepšie ako tvoja je formát hlavne o radosti z varenia a pozitívnych emóciách. Nie však každý to chápe. Vyhrotená situácia v štúdiu bola dôkazom toho, ako sa nie vždy vieme vysporiadať s výsledkom športovo. Mrzí ma ich reakcia, ale na druhej strane je aspoň vidieť že im to nebolo ľahostajné a išli do toho naplno,“ kvituje režisér.

Obvinenia z manipulácie však rázne odmieta. „Ak chce niekto v našej šou vyhrať, musí navariť lepšie jedlo ako jeho súper. Nevyhráva ten, kto viac kričí, behá, alebo sa podpáli v štúdiu. Vyhrá ten, kto navarí lepšie jedlo. Jedlo, ktoré bude lepšie chutiť a bude aj pekne vyzerať. A toto zrovna nebol ich prípad. Za všetkými odborníkmi a ich profesionalitou si stojím,“ zdôraznil Eibner.

Na vyhrotenú situáciu spomína moderátor šou Milan „Junior“ Zimnýkoval už skôr s úsmevom. „Myslím, že pán kuchár nezvládol pocit, že nedokáže prekresliť Monu Lisu na nerozoznanie od originálu,“ povedal Junior. Napätý moment sa snažil upokojiť, no nakoniec to vzdal a uprostred konfliktu sa zo štúdia potichu vytratil. „Šiel som k televíznemu psychológovi, ktorého máme k dispozícii,“ zasmial sa. Za podráždenosťou tohtotýždenných súťažiacich vidí spiknutie. „Určite to nie je náhoda, je za tým spiknutie konkurencie a vesmírnej sily,“ dodáva s humorom.

Výstup nahnevaného Pavláska sa dotkol Habovcov, ich reakciu na konflikt vám na Joj.sk prinesieme už v stredu!