Vieme, ako skrátiť varenie mäsa na polovicu: Vyskúšajte tento skvelý zlepšovák!

Počuli ste už o tomto grife?

Studnica nových nápadov a ľudových tipov do kuchyne je skutočne nekonečná. Presvedčila nás o tom aj dnešná nová dvojica – pani Iveta so synom Ľubomírom. Ivetina tvár je mnohým divákom JOJky známa napríklad zo Súdnej siene či seriálu Rodinné záležitosti. Dnes však nebude predvádzať herectvo, ale skutočné kuchárske umenie. A keďže varí rada, pozná aj mnoho zaujímavých tipov a zlepšovákov, ktoré môžu pomôcť aj vám. 

Jedným z nich je aj varenie s korkom, kedy pridáte zopár korkových štupľov do varenia k mäsu. Podľa pani Ivety sa tým skráti celkový čas prípravy až o polovicu. Tento grif sa naučila úplnou náhodou na dovolenke v Chorvátsku po tom, čo jej muž chytil chobotnicu a pani domáca do nej začala nečakane pridávať korky z vína. „Fakt to mám vyskúšané a je to dobré. Či už na hovädzie, bravčové mäso alebo morské plody. Hodím tam dva-tri korky a mäso je za pol času rýchlejšie,“ vysvetľuje Iveta. Hoci presné tajomstvo do detailov nepozná, dôležité pre ňu je, že to skutočne funguje.

Sledujte premiérovú epizódu Moja mama varí lepšie ako tvoja dnes o 17:55 na JOJke!

Autor: Ivan Paško