Hranice zmazala na mape i v živote: Mladej kráske bolo Slovensko primalé, rúbe oveľa vyššie!

Inšpiráciu treba hľadať všade.

Sympatické dievčatá Monika a Mai Linh Nguyenové u nás v piatok obstáli viac než skvele. Priniesli nielen kopec zábavy, zaujímavé recepty, ale aj kusisko temperamentu a rôznorodého umenia. Do našej relácie sa prihlásili, aby ukázali, že variť pod stresom sa dá aj s úsmevom na tvári. Hoci obe pochádzajú zo Slovenska, už dlhšiu dobu žijú v Rakúsku, a to hneď z viacerých dôvodov. "Je tam lepšia možnosť štúdia, práce a je to na vyššom leveli aj v škole. Naučila som sa dosť aj v Bratislave, ale človek takto hodený do vody sa naučí rýchlejšie plávať," myslí si Mai Linh, ktorej otec je síce Vietnamec, no narodila sa v Martine.


V súčasnosti sa snaží venovať všetok svoj čas štúdiu muzikálového herectva. Tanec a spev ju totiž lákali už od detstva, a tak sa rozhodla skĺbiť všetko do jedného. "Zistila som, že mám na to talent. Tancovať som začala už od prvej triedy, vtedy to bol balet. Okrem toho veľmi rada spievam, nie však pod stresom," smeje sa mladá umelkyňa. Nevedela sa rozhodnúť, či len tanec alebo spev, tak sa rozhodla pre muzikálové herectvo.


Sympatická Mai Linh okrem toho miluje aj štúdium jazykov. Po Vietnamsky ju však otec nestihol naučiť rozprávať, našťastie však čo-to rozumie. Spolu s maminou ani samy nevedia určiť, aká krv v nich koluje najviac. Ide skôr o to, aký človek je. "Uznávame Maďarov, Slovákov, Rakúšanov. Vo mne je pocit, že Rakúsko-Uhorská monarchia je jedno jablko. Rady cestujeme a spoznávame nové kultúry a cudzie jazyky," hovoria dievčatá. Aj dnes vás čaká vďaka sympatickým dievčatám a súperom Miške a Tomášovi ďalšie zaujímavé varenie s originálnymi receptami. 

Sledujte premiérovú epizódu Moja mama varí lepšie ako tvoja dnes o 17:55 na JOJke!