Závidíme si už úplne všetko? Neuveríte, kam vás môže dohnať neprajný sused!

Aj takto vyzerá slovenská realita. 

Včera sme sa v Mojej mame rozlúčili so sympatickými herečkami zo zvolenského divadla, aby dnes mohla prísť ďalšia šikovná dvojica dievčat - Mirka s Boženou. Mirka nám napríklad sithla prezradiť aj čo-to z jej pracovného života. Ako stavebná inžinierka má na starosti vydávanie stavebných povolení. A hoci sa to možno na prvý pohľad nezdá, aj takáto práca s ľuďmi je mimoriadne komplikovaná a prináša neustále problémy ešte pred samotným vydaním povolenia, keď ich ľudia neustále kritizujú. Najväčšie problémy však nastávajú paradoxne až po vydaní povolenia. "Keď sa aj povolenie vydá a ľudia začnú stavať, tak keď sa najdu dvaja susedia a začnú bonzovať jeden na druhého, niekedy si pripadám ako na psychiatrii," hovorí stavebná inžinierka. 

Slováci sú podľa Mirky veľmi závistliví a nezáleží na tom, či ide o byt alebo o rodinný dom. "Stačí, že si chce prepojiť kuchyňu s obývačkou. To už je problém, lebo prečo pýli večer o šiestej a prečo v sobotu? Prečo má garáž na dve autá, keď mne stačí na jedno? " neskrýva Mirka svoj údiv. 

Problémom je teda to, že niekto má niečo, čo ten druhý nemá. Mirka musí ísť potom zakaždým na kontrolu na miesto činu. Výsledok je však väčšinou rovnaký, sťažovateľ nemá pravdu, keďže všetky predpisy sú splnené a sused sa môže aj na hlavu postaviť. "Potom prichádza "demokracia" a podávajú podnety na prokuratúry, súdy a dokonca najnovšie konanie musel rozhodovať samotný minister dopravy," dodáva Mirka. Problémy, ktoré si nedokážu vyriešiť dvaja susedia medzi sebou, budú pre ďalšieho ešte komplikovanejšie.  

Sledujte premiérovú epizódu Moja mama varí lepšie ako tvoja dnes o 17:55 na JOJke!