Ryba po grécky

Recept od Juhásovcov.

Suroviny:

4ks ryby( filety z ryby z pstruha, kapra, zubáča)
250g maslo
Polohrubá múka
Korenie
Soľ
Citrón
4-5ks   mrkva
Olej
1  Cibuľa
2 strúčiky cesnaku
1 plechovka sterilizovaných paradajok
Soľ
Čierne korenie
Rajčinová šťava

Postup:

Rybu okoreníme a osolíme z oboch strán. Na tanier si pripravíme polohrubú múku, zmiešame s korením a rybu v nej obalíme. Na roztopenom masle s trochou oleja, aby maslo nezhorelo, rybu vyprážame z oboch strán. Na panvici osmažíme cibuľku, pridáme cesnak a nastrúhanú mrkvu. Spolu toto všetko popražíme a polejeme pohárom čistej vody, aby mrkva zmäkla. Hneď pridávame pokrájané paradajky a dochutíme s korením. Nakoniec pridáme rajčinovú šťavu a všetko necháme rýchlo prevrieť.
Môžeme podávať s chlebom alebo uvarenými zemiakmi.

Pozrite si celý postup prípravy jedla v našom archíve úplne zadarmo. Moja mama varí lepšie ako tvoja prichádza s premiérovými epizódami a receptami vždy od pondelka do piatka o 17:55 na JOJke!