Plnená paprika v paradajkovej omáčke

Recept od Akinšinovcov.

Suroviny:

Pol kg. mleté br. mäso
cesnak
čierne korenie
soľ
2 vajcia
ryžu
paradajkovú 100 % šťavu (paradajkový džús v krabici môže byť)
hladká múka
olej
4 čerstvé veľké papriky (rovné, ak je to možné) 

Postup:

Uvaríme si ryžu, nie úplne do mäkka, k tomu pridáme najlepšie mix mäsa, hovädzie a bravčové, ktoré dochutíme korením, cesnakom, ten je najlepšie postrúhať ., pridáme vajíčka.. Túto zmes spojíme s ryžou a ešte dľa potreby dosolíme, potom masou plníme zelené papriky, ktoré zalejeme 2 litrami rajčinovej šťavy a pomaly varíme. Môžeme dochutiť cukrom a škoricou.

Pozrite si celý postup prípravy jedla v našom archíve úplne zadarmo. Moja mama varí lepšie ako tvoja prichádza s premiérovými epizódami a receptami vždy od pondelka do piatka o 17:55 na JOJke!