Hovädzí steak so šalátom
Suroviny:
1 kg hovädzia sviečkovica
olej
soľ
čierne korenie
listový šalát
rukola
rajčiny
uhorka
cibuľa
horčica
maslo
Postup:
Ideálne je ak na 1 - viac dní naložíte sviečkovicu do pácu, mala by byť odblanená, môže byť nakrájaná na cca + 250 g steaky, v nádobe, kam nejde vzduch ani svetlo a v chladničke. Do olivového oleja so steakami pridáme celé čierne korenie,ošúpaný cesnak. Ak ideme steaky pripravovať, tak na rozpálenej panvici už bez oleja, vždy po 1 kuse opekáme rovnomerne podľa chuti.
Na záver posolíme a pokoreníme a môžeme na vrch mäsa dať maslo na zjemnenie chute, od krvavého vo vnútri až po prepečený, každý bude dobrý ak je mäso kvalitné a dobre naložené v oleji.
Ako prílohu si pripravíme miešaný zelený šalát, ktorý riadne umyjeme a pripravíme zálievku z kvalitného olivového oleja, horčice, citróna, soli a korenia, opatrne aj s trochou chilly, aby nezabila chute.