Bravčová panenka so syrovou omáčkou, opekané zemiačky
23.10.2015 - 19:00
Recept od Chrapčiakovcov a Senajovcov.
Suroviny:
bravčová panenka
zemiaky
sol
cesnak
smotana
gril. korenie
cesnak
maslo
petržlenová vňať
rukola
cherry paradjaky
olivový olej
Postup:
Mäso si opláchneme, osušíme a nakrájame na medajlóniky. Osolíme a necháme chvíľu postáť.
Zemiaky očistíme a dáme variť do osolenej vody. Na troche oleja opekáme panenku s cesnakom , ktorú po opečení zalejeme smotanou, k nej pridáme syr kari korenie. Pomerne rýchlo odstavíme na vrch dáme maslo, aby sa nespravila na omáčke koža.
Uvarené zemiaky dochutíme maslom a petržlenovou vňaťkou. K jedlu pripravíme šalát z rukoly, cherry rajčiniek a olivového oleja.