Jahňací chrbát s pyré z hrášku a hokaidó tekvicou

Recept od Habovcov.

Suroviny:

Jahňacie kotletky
Koňak
Bylinky- tymián, rozmarín, bazalka
Soľ
Korenie
Hrášok
Tekvica - hokaidó
Maslo
olej
Cibuľa 

Postup:

Umyté kotlety z jahňaciny okúpeme v koňaku alebo brendy a necháme chvíľu postáť, kým si pripravíme prílohy.
Hokaidó tekvicu ošúpeme a pokrájame na mesiačiky, dáme ju piecť na pečúci papier do rúry, pričom ju posolíme morskou soľou.
Do vriacej vody, ktorej ale nemôže byť veľa dáme variť hrášok, kt. trochu osolíme. Ak je už uvarený, tak ho rýchlo ponoríme do vody s ľadom aby nestratil farbu. Potom s mixérom vymixujeme pyré spolu s maslom.
Ak je tekvica mäkká, tak aj ju spolu s maslom a možno trochou sladkej smotyny vymixujeme, ale necháme v nej kúsky tekvice, aby sme nemali z toho jemný krém.
Už v tomto čase máme na panvici olej s maslom a opekáme kotlety, ktoré sme dochutili rozmarínom. Z každej strany pár minút, aby sme mäso nevysušili, ale ani nemôže byť krvavé. Kým servírujeme pyré a krém , tak alobalom na doske prikryjeme kotlety, ktoré nám dojdu a sú lahodné. 

Pozrite si celý postup prípravy jedla v našom archíve úplne zadarmo. Moja mama varí lepšie ako tvoja prichádza s premiérovými epizódami a receptami vždy od pondelka do piatka o 17:55 na JOJke!