Hovädzi steak s brusnicovou omáčkou a grilovanou zeleninou

Recept od Bittnerovcov.

SUROVINY:

cca 500 g hovädzia sviečkovica
1 baklažán
1 červená paprika
1 dcl červené víno
0,2 dcl balsamico
ocot
100 g  brusnicový džem
soľ
strúčik cesnaku
korenie
soľ
olivový olej

POSTUP:

Sviečkovicu si nakrájame na tri hrubšie steaky a potrieme olivovým olejom. Potom si nakrájame na kolieska zeleninu. Nakrájaný baklažán poriadne osolím a počkám približne 15 minút kým z neho soľ vytiahne vodu – niekedy býva baklažán horký a týmto “nasolením” sa tomu môže predísť. Potom stačí baklažán opláchnuť vodou, poriadne vysušiť a potrieť olejom cesnakom. Dáme na panvicu grilovať.

Počas prípravy zeleniny si pripravíme brusnicovú omáčku. Do panvice dáme červené víno, balsamico a počkáme, kým sa zažne variť. Potom jemne osolíme, okoreníme a vmiešame brusnicový džem. Necháme prejsť varom a odstavíme z plameňa, omáčka je hotová. Keď máme všetko hotové, pripravíme si steaky. Jemné potrieme olivovým olejom na začiatku. Soliť môžeme až na záver, aby soľ mäso nevysušila.

Čas prípravy je individuálny, na stredne prepečený steak potrebujeme približne 3 - 4 minúty z každej strany. Preto ho iba jemne potrieme olivovým olejom na začiatku. Solíme až na záver, aby soľ mäso nevysušila. 

Pozrite si celý postup prípravy jedla v našom archíve úplne zadarmo. Moja mama varí lepšie ako tvoja prichádza s premiérovými epizódami a receptami vždy od pondelka do piatka o 17:55 na JOJke!