Zajac na dijónskej horčici

Recept od Habovcov.

Suroviny:

Mäso- rozporcovaný zajac
Citrón
Zeler
Mrkva
olivový olej
maslo
Soľ
500 ml Vývaru
Dijónska horčica

Postup:

Mäso sa snažíme marinovať aspoň 24 hodín, v marináde z korenia, bobkového listu, chilly, oleja alebo sladkého vína. Na panvici si opečieme mäso zo všetkých strán a odložíme do rúry pod alobal. Extra si z mrkvy a zeleru plus cesnaku na masle spravíme základ omáčky. Zalejeme zeleninu vývarom a necháme zmäknúť, potom to rozmixujeme a prilejeme smotanu, dostaneme lahodné pyré. Mäso z trúby vyberieme, potrieme horčicou a vrátime do panvice, kde zajaca podlejeme vínom a necháme ho vyredukovať.

Pozrite si celý postup prípravy jedla v našom archíve úplne zadarmo. Moja mama varí lepšie ako tvoja prichádza s premiérovými epizódami a receptami vždy od pondelka do piatka o 17:55 na JOJke!