Bažant na portskom

Recept od Habovcov.

Suroviny:

Bažantie prsia
Portské
Gaštany
Maslo
Olej
Soľ 

Postup:

Bažantie mäso posolíme a opečieme na oleji a masle , pridáme bylinky, napr. tymián. Podlejeme to portským a necháme vyredukovať. Gaštyny sú predvarené a tak ich tiež dáme na maslo, zalejeme smotanou, dochutíme klinčekom a vanilkovým luskom. Ak to všetko zovrelo, tak gaštany rozmixujme, ale nie na kašu a podávame ako prílohu, ale poteší aj zapečené pyré v tvare pusinky ako kroketka zemiaková.

Pozrite si celý postup prípravy jedla v našom archíve úplne zadarmo. Moja mama varí lepšie ako tvoja prichádza s premiérovými epizódami a receptami vždy od pondelka do piatka o 17:55 na JOJke!