Moja mama - recept 162 - Ovciarikova

Pečené kuracie stehná so žemľovou plnkou

Recept od Ovčiarikovej.

Suroviny:

600 g vykostené kuracie stehná bez kože
300 g kuracích pečienok
200 g plátkovej údenej slaniny
6 ks - nakrájaných rožkov na kocky, najlepšie staršie pečivo cca 2 dni
Slepačie vajcia
Mlieko
Petržlenová čerstvá vňať
Cibuľa, rajčiny, paprika
Bravčová masť
Soľ, čierne mleté korenie, rasca, korenie na pečené kura, červená mletá paprika sladká
Silikonová forma na pečenie mafiniek

Postup:

Kuracie stehná osolíme, okoreníme a opečieme na masti s oboch strán, pridáme cibuľu, rajčiny a zeleninovú papriku a prikryjeme plátkami slaniny, pomaly dusíme.
Na panvici speníme nakrájanú cibuľu, pridáme nakrájanú kuraciu pečeň a restujeme. Dochutíme korením, červenou paprikou mletou a soľou, nakoniec pridáme nakrájanú petržlenovú vňať.
Do misky dáme nakrájané pečivo, zalejeme mliekom a premiešame. Pridáme žĺtka a z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý zľahka vmiešame do pripravenej zmesi rožkov. Nakoniec pridáme orestovanú kuraciu pečeň. Pripravenú zmes na plnku, naplníme do formy na pečenie mafinou a dáme piecť na maximum 20 minút.
Servíruje upečené stehno s upečenou plnku, prelejeme výpekom.