Moja mama - recept 164 - Ovciarikova

Perkelt z kuracích pečienok so špenátovými haluškami

Recept od Ovčiarikovej a Kalmanovej.

Suroviny:

500 g kuracích pečienok
Bravčová masť, maslo 82 %
Cibuľa, cesnak
200 ml šľahačkovej  smotany 33 – 40%
Bobkový list, mleté čierne korenie, mletá sladká paprika, soľ
500 g čerstvý  baby špenát listy, prípadne špenátový pretlak
Vajcia slepačie
400 g polohrubá múka
200 g detskej dehydrovanej jemnej krupice

Postup:

Na masti speníme cibuľu, pridáme na kocky nakrájané kuracie pečienky  a restujeme. Okoreníme, posypeme červenou sladkou paprikou, pridáme bobkový list, podlejeme vodou a dusíme.  Ak je pečienka mäkká, osolíme, zaprášime múkou a zalejeme smotanou.
Špenát s cesnakom sparíme, rozmixujeme pridáme vajce, vodu , múku, detskú krupicu , soľ a vypracujeme cesto na halušky, ktoré uvaríme v osolenej vriacej vode. Ak sú halušku uvarené zlejeme ich a omastíme, prípadne omaslujeme aby sa nezlepili.

Servírujeme na tanier halušky s perkeltom.