Moja mama - recepty - krkovicka

Bravčová krkovička na karamelizovanom cibuľke a pečenými zemiakmi

Recept od Dirdovcov.

Suroviny:

bravčová krkovička
Cibuľa
Cesnak
Zemiaky uvarené v šupke
Kryštálový cukor
Sójová omáčka
Soľ , čierne mleté korenie


Postup:

Zemiaky dáme upiecť do rúry asi tak na 160 stupňov . Medzitým na ďalšej panvici dáme olivový olej. Upečieme okorenenú krkovičku . Cibuľku na okrúhle kúsky nakrájame ku krkovičke. Potom pridáme sójovú omáčku . Zoberieme ďalšiu panvicu , na ktorú dáme asi tak tri polievkové lyžice cukru nechať roztopiť. Pridáme trocha vody a musíme vždy miešať. Potom pridáme aj nakrájanú cibuľku na okrúhle kúsky. Keď zemiaky už máme pekne upečené aj mäsko tak môžeme servírovať. Dobrú chuť