Moja mama - recepty 142 - treska cierna

Filet z tmavej tresky s limetkovou šťavou, jemne osmaženou cuketou a pečenými sladkými zemiakmi

Recept od Donga a Greena.

Ingrediencie:

  • 4x Filet z tmavej tresky 
  • Šťava z 1 limetky / 1 limetka
  • Petržlenová vňať čerstvá - na ozdobu
  • 1 veľký Sladký zemiak
  • Olivový olej
  • 1 Maslo
  • Soľ morská - hrubo zrnná
  • 2 x Cuketa
  • Papier na pečenie

Stručný postup:

Filety z tresky si ochutíme, osmažíme na stredne rozpálenej panvici jemne z každej strany, na záver pridáme limetkovú šťavu a ozdobíme petržlenovou vňaťou pred servírovaním.

Rozohrejeme si olej v hrnci, sladké zemiaky nakrájame na hranolky, dochutíme a dáme zapiecť smažiť do oleja.