Moja mama - recept Cyril A Donal Rostenka

Steak z argentínskej roštenky s tekvicovými plackami, bazalkou a cherry rajčinkami

Recept od Greena a Donga.

Ingrediencie:
4x cca 200g Steak z argentínskej roštenky (izbová teplota)
1x stredne veľká tekvica maslová (ošúpaná)
1x stredne veľká biela cuketa (podlhovastá)
1 x Červená cibuľa
2 strúčky cesnaku
100g mandľová múčka
50g hladká múka
4 vajcia
2 x stredne veľký sladký zemiak (ošúpaný, nastrúhaný)
Rasca celá
Čierne korenie
Kôpor čertsvý
Bazalka čerstvá (nasekaná a na ozdobu)
Soľ himalájska
200g Cherry rajčinky
Olivový olej + olej na smaženie

Stručný postup:
Tekvicové placky
Nastrúhame tekvicu, cuketu, cibuľu, cesnak, zemiaky, pridáme vajcia, mandľovú múčku, múku, kôpor zmixujeme, dochutíme a osmažíme na panvici na oleji.
Steak
Roštenku ochutíme, opečieme z každej strany na panvici. Následne ak treba zabalíme do alobalu na dopracovanie a rozloženie šťavy.